Oblačno
13°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Na Rakúsko Weiss nominoval už aj Guédého a Michalíka
Zdielať na

Na Rakúsko Weiss nominoval už aj Guédého a Michalíka

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. nominoval na blížiace sa medzištátne priateľské stretnutie proti Rakúsku (streda 10. augusta od 20.30 h na Wörthersee-Stadione v Klagenfurte) 19-členný káder.

Kouč národného výberu SR oznámil svoju nomináciu na stredajšej tlačovej konferencii v sídle Slovenského futbalového zväzu (SFZ) v Bratislave. "Čaká nás veľmi dobrý súper, ktorý hrá podobným štýlom ako náš najbližší a najťažší súper v kvalifikácii o postup na ME 2012 - Írsko. Rakúšanom sa síce príliš nedarí v kvalifikácii, keď naposledy prehrali nešťastne s Nemcami, aj keď boli lepším mužstvom, ale určite majú svoju kvalitu," povedal na margo Rakúšanov skúsený 46-ročný kormidelník a pokračoval: "Zápas sa uskutoční v Klagenfurte, kde sme odohrali minulý rok prípravný duel proti Kamerunu. Je tam krásne prostredie s výbornou infraštruktúrou. Slovenskí fanúšikovia si tam našli cestu pred rokom, verím, že to tak bude aj teraz a prídu nás podporiť."

Vo výbere A-mužstva SR sa premiérovo objavil rodák z Toga, stredopoliar Slovana Bratislava Karim Guédé, ktorý minulý mesiac získal slovenské občianstvo. Okrem neho dostal pomerne prekvapujúco pozvánku aj stopér treťoligového anglického tímu Carlisle United Ľubomír Michalík. Z domácej súťaže sú v nominácii aj Roman Procházka zo Spartaka Trnava, stredopoliar Slovana Bratislava Igor Žofčák a jeho klubový spoluhráč - kanonier Filip Šebo. "Trochu predbehnem, ale ak bude Karim zdravotne v poriadku, určite nastúpi. Michalík je v nominácii, lebo je urastený a dokáže vyhrať množstvo vzdušných súbojov. Navyše, pozná anglický futbal a perspektívne ho môžem využiť aj proti Írsku. Prvýkrát som povolal Procházku, ktorý zahral fantastické zápasy v úvode sezóny. Je to mladý, perspektívny hráč. Počítam s ním na trochu iný post, na akom hráva v Trnave, zrejme dostane šancu ako debutant," vyjadril sa na margo svojej nominácie V. Weiss st.

V kádri chýba zranený stopér FC Liverpool Martin Škrtel a dvojica legionárov z tureckého MKE Ankaragücü Stanislav Šesták, Róbert Vittek. "Mali sme dosť starostí v poslednom období. Žiaľ, futbal prináša aj zranenia. Vypadlo nám z optimálnej zostavy niekoľko hráčov, predovšetkým Škrtel, ktorému sa obnovilo svalové zranenie. Verím však, že už na Írsko bude k dispozícii. Pre zranenia vypadli aj Šesták a Vittek. Miro Karhan dostal voľno, nech si oddýchne. Odohral v úvode sezóny množstvo zápasov. Keby sa nám podarilo postúpiť na šampionát, určite bude v nominácii, nech sa deje čokoľvek," nechal sa počuť kouč A-mužstva SR.

Len medzi náhradníkmi sa tentoraz ocitli brankár Dušan Perniš či obranca Radoslav Zabavník. "S Radom Zabavníkom som v kontakte. Vyzerá to tak, že na 90 percent nebude hrávať v Mainzi, aj preto som do obrany nominoval Petra Pekaríka. S výnimkou jedného dám v Klganefurte príležitosť všetkým hráčom. Jeden bude musieť ísť na tribúnu, keďže striedať môžu šiesti," doplnil Vladimír Weiss st., ktorý medzi náhradníkov nominoval aj v úvode ročníku v skvelej forme hrajúceho útočníka českej Plzne Marka Bakoša. "Sledujem ho pozorne. Má naozaj dobrú formu. Ak bude takto pokračovať, určite má šancu dostať sa do hlavného kádra," uzavrel tréner slovenskej reprezentácie.

Devätnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na blížiaci sa medzištátny priateľský duel proti Rakúsku (streda 10. augusta od 20.30 h na Wörthersee-Stadione v Klagenfurte):

Brankári: Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.).
Obrancovia: Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Ľubomír Michalík (Carlisle United/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.), Tomáš Hubočan (Zenit Petrohrad/Rus.), Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.).
Stredopoliari: Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Róbert Jež (Polonia Varšava/Poľ.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Igor Žofčák (Slovan Bratislava), Vladimír Weiss ml. (Manchester City/Angl.), Karim Guédé (Slovan Bratislava), Roman Procházka (Spartak Trnava), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.).
Útočníci: Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Náhradníci:
Brankár: Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).
Hráči v poli: Erik Čikoš (Slovan Bratislava), Radoslav Zabavník (FSV Mainz/Nem.), Tomáš Kóňa, Juraj Piroska (obaja FK Senica), Filip Lukšík (ADO Den Haag/Hol.), Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Dušan Švento (Red Bull Salzburg/Rak.), Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Peter Grajciar (Sparta Praha/ČR.), Marek Bakoš (Viktoria Plzeň/ČR).

Súvisiace články