Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
CL: Majster zdolal nováčika 3:1, Depetris plní sľub
Zdielať na

CL: Majster zdolal nováčika 3:1, Depetris plní sľub

Zdroj: sita - CL, Slovan-Trenčín

V otváracom zápase futbalovej CL zdolal majstrovský Slovan nováčika z Trenčína 3:1.

Všetky góly padli v prvom polčase, strelecky sa presadil aj najlepší strelec minulej sezóny Šebo. Rovnako tak trenčan Depetris, ktorý pred štartom novej sezóny vyhlásil, že strelí gól každému súperovi. Zatiaľ svoje želanie plní...

Hustá futbalová Corgoň liga - 1.kolo:

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 3:1 (3:1)
Góly: 4. Milinkovič, 16. Ivana, 30. Šebo - 28. Depetris, ŽK: 42. Kladrubský, 71. Žofčák (obaja Slovan), rozhodovali: Sedlák - Sládek, R. Sluk, 2048 divákov

Slovan: Putnocký - Bagayoko, Dobrotka, Dosoudil, Štepanovský - Milinkovič (79. E. Grendel), Kladrubský, Guédé (86. F. Kiss), I. Žofčák - Šebo, Ivana (73. Halenár)
Trenčín: Volešák - Godál, Kleščík, Ševela, Valla (46. Mazan) - Báez (85. T. Malec) - Mondek (63. Štefánik), V. Horváth, Jorge Salinas, Holúbek - Depetris

Nový ročník Corgoň ligy odštartoval súboj úradujúceho majstra s nováčikom z Trenčína. Slovan mal raketový nástup, v končiacej sa 4. min Šebo potiahol loptu po pravej strane, namiesto očakávanej strely zvolil krížnu prihrávku na nabiehajúceho Milinkoviča a ten tvrdou strelou k ľavej žrdi prekonal Volešáka - 1:0. V 16. min ďalšiu peknú akciu na jeden dotyk v podaní trojuholníka Milinkovič - Bagayoko - Ivana zakončil posledne menovaný a na svetelnej tabuli svietilo skóre 2:0. V 28. min došlo k nečakanej kontre dovtedy dosť bezradných hostí, keď cez vyšachovanú obranu i brankára Putnockého prešiel kanonier Depetris a kontaktným gólom potvrdil svoje strelecké kvality. To isté však o dve minúty neskôr dokázal aj najlepší strelec uplynulého ročníka najvyššej domácej súťaže Šebo, do kabín tak odchádzal Slovan s dvojgólovým náskokom.

Po zmene strán Slovan v nasadení zaradil na nižšie obrátky, hra sa po častých fauloch rozkúskovala, strelcom sa prestalo dariť. Domáci hráči sa zrejme šetrili na odvetu 2. predkola Ligy majstrov proti kazašskému Tobolu Kostanaj, menej skúsený Trenčín to však nevyužil. V 85. min mal naopak príležitosť zvýšiť náskok domácich hlavou český legionár Kladrubský, o vlások však minul Žofčákov center. Na Pasienkoch sa napokon zrodilo očakávané víťazstvo bratislavského tímu.

Karel Jarolím (tréner Slovana Bratislava): "Vyšiel nám úvod zápasu. Darilo sa nám zachytávať rozohrávky súpera a zo stredného pásma ísť do nebezpečných protiútokov, ktoré sme zúročili gólmi. V druhom polčase sme chceli vychádzať z obranného bloku. Chceli sme byť naďalej efektívni aj v útoku, v tom sa nám však už nedarilo."
Adrián Guľa (tréner AS Trenčín): "Vstup do zápasu nám vôbec nevyšiel. Slovan bol efektívny a využil situácie, ktoré sme mu ponúkli. Škoda, že po kontaktnom góle, keď sme sa nadýchli, zvýšil Šebo na 3:1. Po zmene strán sme ukázali určitú kvalitu a presvedčili sme sa, že môžeme hrať aj s takými tímami ako je Slovan, aj keď iný spôsob jeho hry bol zrejme taktickým manévrom."