Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Finále Ligy majstrov z inej dimenzie
Zdielať na

Finále Ligy majstrov z inej dimenzie

Zdroj: FC Barcelona-Manchester United

Dva najlepšie kluby planéty FC Barcelona a Manchester United na jednom z najslávnejších štadiónov v londýnskom Wembley. Finále aké si prial vari každý fanúšik.

Dve trénerské školy

Najúspešnejší manažér spomedzi staršej generácie Sir Alex Ferguson proti najlepšiemu kormidelníkovi nastupujúcej éry Pepemu Guardiolovi. Vekový rozdiel 29 rokov (teda celej generácie), jedno však majú spoločné, obaja sú vyznávačmi ofenzívneho futbalu, Hráči vždy za nich nechajú na trávniku dušu, a preto sa o úroveň vyvrcholenia Champions league nikto neobáva. Ak je medzi nimi okrem skúseností ešte jeden ďalší rozdiel, je to v prístupe k svojim zverencom. Ferguson si v kabíne vyžaduje veľký rešpekt, nikto mu nemôže nič prikazovať, o čom sa presvedčili aj také hviezdy akými sú David Beckham či Cristiano Ronaldo.

Naopak Guardiola si na blízkych vzťahoch s hráčmi zakladá a tí to proti nemu nezneužívajú.

Messi kontra Rooney

Nemenej dôležitými postavami finále však budú aj jeho dve najväčšie hviezdy. Avšak ani v súčasnosti najlepší hráč sveta Lionel Messi a ani Wayne Rooney, ktorý ohúril futbalových priaznivcov v ešte mladšom veku, momentálne neprežívajú strelecky práve najlepšie obdobie. Malý Argentínčan už mesiac nepozná ako chutí radosť z gólu (naposledy skóroval v prvom semifinále Ligy majstrov proti Realu Madrid), no a buldog v červenom sa za rovnaký čas presadil iba raz v Premier League na pôde Blackburnu. Je viac ako isté, že si obaja šetrili strelecký prach práve na najdôležitejší zápas sezóny a možno aj kariéry. Bolo by preto veľkým prekvapením, keby hrdina finále napokon nevzišiel práve z tejto dvojice.

Súvisiace články