Jasno
18°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Tehelné pole inšpirovalo Chorvátsky futbalový klub
Zdielať na

Tehelné pole inšpirovalo Chorvátsky futbalový klub

BRATISLAVA / Na bratislavskom Tehelnom poli bolo v pondelok 25. marca rušno. Na národný futbalový štadión pricestovala delegácia zo Splitu. Jej cieľom bolo inšpirovať sa pri výstavbe nového stánku pre tamojší klub Hajduk.

​Národný futbalový štadión patrí vo svojej kategórii medzi najmodernejšie. Návštevy futbalových delegácií na ňom nie sú ničím neobvyklým. "Sem chodia návštevy z celej Európy. Predtým sme mali Bergamo, Spartu Praha, Dortmund a všetky české kluby," priblížil Pavol Komorník, generálny riaditeľ Národného futbalového štadiónu.

Okrem moderného vzhľadu je ďalším z jeho nezanedbateľných benefitov využívanie ekologických technológií. "To je jedna z vecí prečo sem chodia pozerať. Sú to zelené technológie. Kúrime a chladíme z podzemnej vody. Je to jeden z najzelenších štadiónov v Európe," opísal Komorník. 

Štadión v Splite má 45 rokov, slávny klub túži po novom stánku. "Videli sme viacero štadiónov. Tento spĺňa naše predstavy. Je krásny a má výborne vyriešené ekologické technológie. Náš štadióne chceme prebudovať v podobnom duchu," uviedol Antonio Kuzmanič, viceprimátor mesta Split. V Splite zhromažďujú potrebnú agendu a materiály. Dúfajú, že stavby na vytúženom stánku sa začnú už čoskoro. 

Súvisiace články