Jasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
Weiss dá v Andorre prednosť Muchovi, Kello asi proti Dánsku
Zdielať na

Weiss dá v Andorre prednosť Muchovi, Kello asi proti Dánsku

Hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. pošle v sobotňajšom dueli proti Andorre v B-skupine kvalifikácie ME 2012 do bránky Jána Muchu.

V kádri, ktorý napokon zobral hlavný tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Vladimír Weiss st. do Andorry na sobotňajší duel v B-skupine kvalifikácie ME 2012 proti domácemu tímu, figurujú traja brankári a 16 hráčov do poľa. Oproti pôvodnej 23-člennej nominácii neodcestovalo do Pyrenejí kvarteto zranených opôr Juraj Kucka, Radoslav Zabavník, Vladimír Weiss ml. a Stanislav Šesták. Realizačný tím A-mužstva SR sa rozhodol nedonominovať žiadnych ďalších hráčov, o čom nformoval vo štvrtok krátko po poludní riaditeľ oddelenia komunikácie a PR Slovenského futbalového zväzu (SFZ) Juraj Čurný. Pôvodne sa hovorilo o dodatočnom príchode útočníka Adama Nemca z 1. FC Kaiserslautern či povolaní stredopoliara Marka Kaščáka z Trnavy, napokon však ďalší futbalisti nepribudli, keďže pôvodný káder bol dostatočne široký.

Kanonier tureckého MKE Ankaragücü Šesták absolvoval ešte v stredu večer v Bratislave sonografické vyšetrenie poraneného stehenného svalu, ktoré napokon potvrdilo, že do Andorry necestuje. "Krv mi z postihnutého miesta už zmizla, ale noha ešte stále nie je na sto percent v poriadku. Do nedele budem odpočívať a brať lieky a potom skúsim potrénovať s chlapcami po ich návrate z Andorry. Dúfam, že budem k dispozícii aspoň na prípravný zápas s Dánskom," povedal v stredu večer Stanislav Šesták.

Zdravotný stav ostatných maródov objasnil ešte v stredu večer lekár slovenskej futbalovej reprezentácie MUDr. Ladislav Pavlovič. "Situácia nebola ružová už na začiatku nášho zrazu, teraz nastal vo veciach určitý posun. Kucka prišiel na zraz v utorok a jednoznačne sme mohli konštatovať, že je na niekoľko týždňov vyradený z hry. Zabavník laboruje so zranením už niekoľko týždňov v Mainzi. Tu podstúpil magnetickú rezonanciu a museli sme skonštatovať to isté, čo u Kucku, že nie je k dispozícii na zápas v Andorre. Vladko Weiss sa v stredu podrobil vyšetreniam. Ide o zranenie pravej dolnej končatiny. Nechcel by som to bližšie špecifikovať, ale na súboj s Andorrou s nami necestuje. Trénuje individuálne a lieči sa."

Naopak, zdravotný stav sa zlepšil u dvojice Ján Mucha ml. - Marek Čech, ktorá napokon nechýba vo výprave SR smerujúcej na Pyrenejský polostrov. "Janko mal zažívacie problémy, po 24-hodinovom pobyte v hoteli sa však jeho stav stabilizoval a v stredu už trénoval s mužstvom. Čo sa týka Marka Čecha, podstúpil vyšetrenie magnetickou rezonanciu. V stredu trénoval s tímom a veríme, že sa stabilizuje natoľko, aby mu povaha jeho svalového zranenia umožnila nastúpiť, ale to je ešte otázne," dodal Ladislav Pavlovič.
Slováci si vo štvrtok predpoludním v Senci ešte zľahka zatrénovali, popoludní nabrali z Letiska Milana Rastislava Štefánika v Bratislave západný kurz. Zápas medzi Andorrou a SR má na Estádio Comunal v Andorre la Vella výkop v sobotu 26. marca o 20.00 h SEČ a z pozície hlavného arbitra ho povedie Izraelčan Menashe Masiah.

Devätnásťčlenná nominácia slovenskej futbalovej reprezentácie na duel proti Andorre v B-skupine kvalifikácie o postup na ME 2012 (sobota 26. marca o 20.00 h SEČ) a medzištátny prípravný zápas s Dánskom (utorok 29. marca o 20.15 h v Trnave):

Brankári: Marián Kello (Heart of Midlothian/Škót.), Ján Mucha ml. (FC Everton/Angl.), Dušan Perniš (Dundee United/Škót.).
Obrancovia: Marek Čech (West Bromwich Albion/Angl.), Ján Ďurica (Lokomotiv Moskva/Rus.), Filip Lukšík (FK Senica), Peter Pekarík (VfL Wolfsburg/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Kornel Saláta (FK Rostov/Rus.).
Stredopoliari: Kamil Kopúnek (AS Bari/Tal.), Miroslav Stoch (Fenerbahce Istanbul/Tur.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Marek Sapara (MKE Ankaragücü/Tur.), Tomáš Kóňa (FK Senica).
Útočníci: Róbert Vittek (MKE Ankaragücü/Tur.), Filip Hološko (Istanbul Büyüksehir Belediyespor/Tur.), Juraj Piroska (FK Senica), Filip Šebo (ŠK Slovan Bratislava), Erik Jendrišek (SC Freiburg/Nem.).

Štyridsaťšesťročný kouč A-mužstva SR to potvrdil v exkluzívnom rozhovore pre škótsky Evening News.

"Ján je gólmanskou jednotkou pre národný tím aj pre zápas v Andorre. V ďalšom stretnutí dám možno šancu Kellovi. V sobotu musí ísť medzi tri žrde jednotka a potom sa uvidí. Druhý z tejto dvojice by však mal chytať v utorok v prípravnom dueli proti Dánsku," povedal Vladimír Weiss st., ktorý tak pravdepodobne dopraje 28-ročnému Kellovi v súboji s majstrami Európy 1992 debut v základnej zostave SR. Odchovanec košickej brankárskej školy Kello premiérovo nastúpil v slovenskej seniorskej reprezentácii vo februárovom nezvládnutom priateľskom meraní síl s Luxemburskom (1:2), keď na záverečné minúty vystriedal práve spomenutého Muchu.

Najmladší spomedzi všetkých 32 trénerov účastníkov minuloročných MS 2010 v Juhoafrickej republike Weiss st. tiež potvrdil, že Marián Kello vytvára prostredníctvom svojich skvelých výkonov v škótskom klube Heart of Midlothian tlak na pozíciu Jána Muchu ml. "Janko bol jednotkou pre svetový šampionát, bol fantastický v kvalifikácii aj potom v JAR. Pre mňa to nie je jednoduchá situácia, keďže Mucha sedí na lavičke v Evertone a Kello je hviezdou škótskej ligy," dodal Vladimír Weiss st. Okrem dvojice Mucha - Kello je v kádri na spomenutý zápas v Andorre aj brankár Dušan Perniš z iného škótskeho tímu Dundee United.

Súvisiace články