Jasno
23°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Kisel chce postaviť na nohy futbalovú Slaviu Praha
Zdielať na

Kisel chce postaviť na nohy futbalovú Slaviu Praha

Kapitán českého futbalového klubu SK Slavia Praha Karol Kisel sa nevedel dočkať jarnej časti Gambrinus ligy 2010/2011, ktorá sa pre "zošívaných" začne v piatok duelom proti Brnu.

"Už sa veľmi teším, futbalista samozrejme radšej hrá ligové zápasy ako tréning. Sme pripravení a chceme to ukázať na ihrisku. Káder sa oproti jeseni výrazne zmenil, bude nám chýbať sedem či osem hráčov, ale na druhej strane v kabíne cítim silného tímového ducha. Myslím si, že práve to je vo futbale najdôležitejšie. Ale to uvidíme až v zápasoch, je ťažké o tom hovoriť pred začiatkom ligy," uviedol 33-ročný slovenský záložník pre oficiálnu internetovú stránku Slavie.

Tradičný pražský klub čakajú na jar záchranárske práce. "Samozrejme, chceme čo najskôr opustiť nepriaznivú pozíciu v dolnej časti tabuľky. Musíme sa však pripraviť aj na scenár, že sa nám to nepodarí hneď a o to viac musíme byť psychicky silní a vyrovnať sa s tým. Je jasné, že ideálne by bolo vyhrať prvé tri zápasy," pokračoval Kisel, ktorého si spoluhráči počas zimnej prípravy vybrali za kapitána. "Chlapci mi dali dôveru, určite ma to potešilo. Budem sa snažiť čo najviac im pomôcť a mať pozitívny vplyv na mladíkov. Urobím všetko pre to, aby sme boli úspešní na ihrisku a pôsobili ako tím. V tom vnímam svoju úlohu kapitána. Priznám sa, voľba ma prekvapila, no zároveň to je pre mňa veľký záväzok," povedal košický rodák.

Ako je známe, Karol Kisel sa po sezóne vráti do Austrálie, kde si bude opäť obliekať dres FC Sydney. "Bolo to ťažké rozhodovanie, ale na druhú stranu som tam niečo prežil, takže ma to tam lákalo. Skrátka, ten pozitívny vplyv Austrálie a Sydney prevážil tak po stránke futbalovej, ako aj spôsobu života. Veľmi sa tam páčilo aj mojej rodine, tešíme sa tam. Zmluvu som podpísal na rok," uzavrel bývalý slovenský reprezentant.