Jasno
16°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Dôležitý zápas v boji o postup na EURO: Slováci vybojovali tri body, gól strelil Ďuriš
Zdielať na

Dôležitý zápas v boji o postup na EURO: Slováci vybojovali tri body, gól strelil Ďuriš

LUXEMBURG / Futbalisti Slovenska sa priblížili k postupu na majstrovstvá Európy. Dôležitý zápas o druhé miesto v Luxembursku vyhrali 1:0.

Slováci doslova pretrpeli prvý polčas kvalifikačného zápasu o Euro 2024. Domáci boli jednoznačne lepší, ale nepotrestali slabý výkon výberu Francesca Calzonu. Slovákov podobne ako v Portugalsku viackrát zachránil skvelo chytajúci Martin Dúbravka.

V druhom polčase nastalo zlepšenia aj vďaka striedaniam, Dávid Hancko poslal do šestnástky niekoľko centrov, ale víťazstvo dosiahli Slováci aj so šťastím, keď v 77. minúte striedajúci Dávid Ďuriš premenil po krásnom centri Hancka azda jedinú poriadnu šancu Slovákov. Pre Ďuriša to bol premiérový gól v reprezentácii.

V novembrovom asociačnom termíne privítajú Slováci na Tehelnom poli v Bratislave hráčov Islandu (štvrtok 16. novembra o 20.45 h) a na spečatenie postupu im stačí získať bod. Kvalifikáciu zakončia v nedeľu 19. novembra o 20.45 h v Zenici proti Bosne a Hercegovine.

Na EURO postúpia prvé dva tímy z každej z desiatich skupín. Tri miestenky sú vyhradené pre úspešných z play off Ligy národov, Nemecko ako organizátor finálového turnaja má automatickú účasť.

​Slovenskí futbalisti hrali v prvom polčase nečakane slabo, u súpera v kvalifikácii predviedli hrozný prvý polčas. Našťastie gól nedostali a hralo sa do prestávky za stavu 0:0.

V druhom polčase tréner Calzona striedal a to dodalo tímu nového ducha, hráči sa lepšie pohybovali a muž z lavičky Dávid Ďuriš po krásnom centri Hancka prekonal gólmana domácich a Slovensko poslal do vedenia.

Futbalisti Portugalska si v stretnutí 8. kola kvalifikácie ME 2024 poľahky poradili s Bosnou a Hercegovinou na jej pôde 5:0 a v J-skupine majú naďalej plný počet bodov. V druhom pondelkovom stretnutí súperov Slovákov v boji o európsky šampionát Island neumožnil Lichtenštajnsku získať prvé body a zvíťazil doma 4:0.

Luxembursko - Slovensko 0:1

Góly: 77. Duriš. ŽK: V. Thill, Jans, Holtz (tréner), Sinani, Olesen - Pekarík, Boženík, Suslov, Hrošovský. Rozhodovali: Sanchez - Devis, Prieto (všetci Šp.), 9385 divákov.

LUXEMBURSKO: Moris - Jans (88. Carlson), Gerson, Chanot, M. Martins - V. Thill (88. Curci), Barreiro, C. Martins, G. Rodrigues - Sinani, Olesen. 

SLOVENSKO: Dúbravka - Pekarík (90.+4 Gyömbér), Vavro, Škriniar, Hancko - Kucka, Lobotka, Duda (88. Hrošovský) - Schranz (63. Ďuriš), Polievka (63. Boženík), Suslov

Súvisiace články