Jasno
21°
Bratislava
Miriama
8.9.2024
Mak žije v lietadle, Haraslín je zranený. Slováci odleteli do Portugalska
Zdielať na

Mak žije v lietadle, Haraslín je zranený. Slováci odleteli do Portugalska

PORTO, BRATISLAVA / Futbalisti Slovenska iba pred pár minútami odleteli na kvalifikačný súboj do Portugalska. V zápasoch kvalifikácie ME 2024 v Portugalsku a Luxembursku sa predstaví bez Lukáša Haraslína. Krídelník pražskej Sparty neodletel vo štvrtok s výpravou, vyradilo ho zranenie lýtkového svalu. Vo výprave je aj Róbert Mak, ktorý v poslednom období trávi na palubách lietadiel času viac než dosť. Lebo na zrazy reprezentácie lieta až z austrálskeho Sydney.

"Je veľmi náročné v sobotu večer odohrať zápas a v nedeľu ráno letieť 23 hodín. Ale vždy som rád reprezentoval," povedal.

Tento raz mu dlhú cestu spríjemňoval pocit zo zisku Austrálskeho pohára. Jeho FC Sydney zdolal vo finále Brisbane 3:1 a Robo dal víťazný gól. "Bolo to veľmi pekné, vyhrali sme na našom štadióne," opísal.

Rozmýšľať mohol počas letu aj nad tým, že si Slováci môžu v nasledujúcom dvojzápase v podstate zabezpečiť účasť na budúcoročnom Eure. Najprv nastúpia v Portugalsku, potom v Luxembursku. "Predovšetkým z Luxemburska to budú tri dôležité body a to by nám malo zaistiť postup," zamyslel sa Mak.

Bratislavský zápas proti Ronaldovi a spol. presedel z rozhodnutia trénera Calzonu na tribúne. To ho samozrejme škrelo, ale videl ho tak z nadhľadu. "Zaslúžili by sme si viac, ale v Portugalsku to bude o niečom inom: budú doma a budú si veriť," zaprognózoval Mak.

Na nominačnej tlačovke sa tréner Calzona vyjadril, že Mak je použiteľný nielen z krídla, ale aj na hrote. "Tam, kde ma postaví, budem hrať. Musím byť dôležitý pre mužstvo," povedal rozhodne.

Prehnaný rešpekt zo zvučných mien v obrane súpera nemá. "Keď ste pripravení a nastavení, že môžete vyhrať, môže byť proti vám hocikto."

Za reprezentáciu dal Mak 15 gólov, jej najlepším strelcom je aj v aktuálnej kvalifikácii. "Sú to dva góly, netvárme sa akoby som dal desať gólov," zasmial sa.

Súvisiace články