Jasno
12°
Bratislava
Ľudmila, Ľudomila
16.9.2024
Na Portugalsko si veria, Sauer historicky najmladším v reprezentácii
Zdielať na

Na Portugalsko si veria, Sauer historicky najmladším v reprezentácii

SENEC / Slovenská futbalová reprezentácia má kvalifikáciu majstrovstiev Európy rozohranú dobre. Do Portugalska a Luxemburska pocestuje s cieľom spečatiť postup na finálový turnaj.

Ruku k dielu chce priložiť aj debutant Leo Sauer. Ten láme rekord za rekordom. Iba nedávno sa stal najmladším Slovákom v Lige majstrov a teraz je už aj historicky najmladším nominovaným Sokolom. "Mám veľa mét, čo som dokázal prekonať v tejto sezóne. Je pekné, že som zasa niečo dosiahol," povedal.

Na tréningy chodí na bicykli, vek na vodičák totiž ešte nedosiahol. Pozícia benjamínka mu nevadí. "Už som si zvykol, že som všade najmladší. To sa zmení," dodal.

Naopak, medzi najskúsenejších patrí Robert Mak. Na Slovensko letel ako čerstvý držiteľ austrálskeho pohára, pričom za Sydney dal vo finále víťazný gól.

Zápas proti Portugalsku bude v Porte, teda v meste, v ktorom pôsobí ďalší Robo - Boženík. V drese Boavisty je produktívny. Zbiera góly aj asistencie. Po dueli v Porte sa Sokoli presunú do Luxemburska, kde ich čaká kľúčový duel kvalifikácie.

Súvisiace články