Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Husté derby nezmieriteľných rivalov skončilo remízou
Zdielať na

Husté derby nezmieriteľných rivalov skončilo remízou

Dohrávka 8.kola CL Slovan-Trnava

Slovan Bratislava - Spartak Trnava 1:1 (0:0)
Góly: 79. Kiss - 83. Wellington. ŽK: Grendel - Bernáth, Raška. Rozhodovali: Vnuk - Chládek, Sluk, 6214 divákov.

Slovan Bratislava: Putnocký - Jánošík (89. Štepanovský), Saláta, Dosoudil, Dobrotka - Bagayoko, Guédé, Božič (72. Kiss), Grendel, Slovák (62. Kuzma) - Ivana
Spartak Trnava: Raška - Mráz, Diallo, Gross, Machovec - Procházka - Kone (90+ P. Čarnota), Kaščák, Bicák (85. J. Čarnota)- Bernáth, Wellington

Do zápasu lepšie vstúpili domáci, ktorí sa viackrát dostali do nebezpečnej blízkosti Raškovej brány. Gólman Spartaka si vo všetkých prípadoch poradil a v bráne neskončila ani prudká strela z kopačky Ivanu zo siedmej minúty. Hostia sa v prvej štvrťhodine nedostali k ničomu vážnemu a museli myslieť predovšetkým na pozornú obranu. V 14. minúte Raška nespracoval Grossovu spätnú prihrávku a lopta takmer skončila v sieti. Český legionár svoje zaváhanie napravil pri následnom rohovom kope, keď zmaril tutovku Slováka. Na začiatku 19. minúty predviedli belasí rýchlu kontru z vlastnej polovice, Raška si však poradil aj s pokusom Grendela. Po odbojkotovaní úvodnej 25-minútovky začali fandiť aj fanúšikovia Slovana a na Pasienkoch tak už nebolo počuť len hlasivky niekoľkých stovák priaznivcov Spartaka. Prvú polhodinu stretnutia ukončil ďalekonosný pokus Wellingtona, Putnocký však nemusel zasiahnuť. V 41. minúte dostal Bernáth peknú prihrávku pred šestnástku, domáca obrana mu však nedovolila vystreliť. Dve minúty pred koncom pred koncom prvého dejstva Guédé vnikol do súperovho veľkého vápna, pričom v poslednej chvíli zažehnal nebezpečenstvo na zemi sediaci Mráz. Keď sa neujala ani Božičova nádejná strela, mužstvá sa rozišli do šatní za bezgólového stavu.

Hneď po zmene strán pohrozili hostia, no Bernáth pri prečíslení neprepasíroval loptu na lepšie postaveného Wellingtona. O šesť minút neskôr sa snažil preštrikovať cez niekoľkých hráčov súpera, no nebol úspešný. V rozpätí 55. a 56. minúty si Slovan vytvoril dve výborné príležitosti na otvorenie skóre, ale Guédé najprv neprestrelil obranný val Trnavy a po ňom nedostal loptu do siete ani Ivana. Domáci mali naďalej viac z hry, pričom blízko ku gólu bol v 65. minúte Guédé, no lopta tesne minula spojnicu Raškovej brány. Omnoho zamestnanejší muž medzi troma žrďami než Putnocký neinkasoval ani v 73. minúte, keď Bagayokov center z pravej strany nedopravili do siete Grendel. O tri minúty neskôr sa ocitol zoči-voči Raškovi striedajúci Kuzma, no pri najväčšej šanci domácich nechal vyniknúť Rašku. Na opačnej strane mohli udrieť hostia, ale Wellington nedotiahol svoje kľučky do konca. V 79. minúte vypálil spred veľkého vápna druhý striedajúci hráč Slovana Kiss a dovtedy výborný Raška pustil loptu pomedzi nohy do siete - 1:0. Radosť domácich tribún však trvala iba štyri minúty, keď Slovanu nevyšla ofsajdová pasca, Wellington si v samostatnom úniku položil Putnockého a s prehľadom vyrovnal - 1:1. V 87. minúte Raška zachránil svoj tím od inkasovania druhého gólu, keď s námahou vytesnil Kissov priamy kop. Do konca zápasu sa už nič vážne neudialo a mužstvá si tak rozdelili body.

Jozef Jankech, tréner Slovana: "Priebeh zápasu bol taký, akoby nám osud nechcel dopriať tri body. Mali sme niekoľko výborných príležitostí, no nevedeli sme sa presadiť a po strelení gólu sme inkasovali po hrubej chybe. Chyba dvoch skúsených stopérov nás stála body. Hralo sa však hore dole pred dobrou kulisou, čo je dobré."
Dušan Radolský, tréner Trnavy: "Myslím, že sme videli zaujímavý futbal v dobrej atmosfére. Obe mužstvá sa snažili, Slovan mal lepšie vstupy do polčasov. Potom sme sa snažili vyrovnať hru, čo sa nám aj myslím darilo. Som rád, že sme po inkasovaní zdvihli hlavu a vyrovnali. Stále nás ešte čaká veľa roboty. V niektorých fázach hry bolo vidieť, že Slovan je zohratejší. My sme zase boli bojovnejší."

Súvisiace články