Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovan do odvety s CZ Belehrad opatrne, na ťahú sú Srbi
Zdielať na

Slovan do odvety s CZ Belehrad opatrne, na ťahú sú Srbi

V Belehrade zvíťazil Slovan 2:1

Hráči víťaza Slovenského pohára po stredajšom podvečernom tréningu a mediálnych povinnostiach kouča Jankecha odídu na kratučké predzápasové minisústredenie do Čilistova, odkiaľ sa presunú priamo na zápas. V tábore víťaza už neexistujúceho Pohára víťazov pohárov z roku 1969 panuje opatrný optimizmus. Hoci tímu chýbajú dlhodobo zranení či laborujúci Juraj Halenár, Branislav Obžera, Krešimir Kordič, Samuel Slovák či Michal Breznaník, aj bez nich dokázal Slovan na horúcej tráve belehradskej Marakany triumfovať. "Zdravotný stav kádra sa od prvého zápasu v Belehrade a od ligy so Zlatými Moravcami nezmenil. Rátame teda s rovnakými hráčmi, ako v posledných dvoch zápasoch. Čo sa týka základnej zostavy, tá bude známa až dopoludnia v deň zápasu, kedy máme hernú prípravu na súboj," povedal 72-ročný kormidelník Slovana.

Podľa Jankecha bude rozhodujúcim faktorom zápasu lepšie sa vyrovnať s tlakom. "Ak zopakujeme dobrý výkon z Belehradu verím, že sa nám podarí naplniť postupový cieľ. Očakávam, že Srbi sa od začiatku budú pokúšať o nátlakovú hru, keďže musia mazať manko z prvého zápasu. Nám by viac priestoru vpredu mohlo vyhovovať. Musíme sa snažiť neinkasovať tak dlho ako sa len dá, a naopak, musíme streliť gól," vyjadril názor Jankech.

Zverenci 50-ročného trénera Ratka Dostaniča sú 19-násobným majstrom bývalej Juhoslávie, resp. päťnásobným šampiónom z čias spoločného štátu s Čiernou Horou. CZ jeden majstrovský titul oslávila aj v ére samostatnosti. Klub, ktorého novým sponzorom sa stal ruský Gazprom, je zároveň jediným klubom v Srbsku s pohárom v európskej i svetovej klubovej súťaži. "Červeno-bielym" sa to podarilo v roku 1991, keď triumfovali v Európskom pohári majstrov (predchodca dnešnej Ligy majstrov) a v tom istom roku aj v Interkontinentálnom pohári.

Do Bratislavy sa chystá aj množstvo fanúšikov CZ, vedenie Slovana mu vyčlenilo 2400 lístkov, čo je o desať percent viac ako ukladajú normy UEFA. Pred, počas a po zápase budú panovať prísne bezpečnostné opatrenia, slovenská polícia nasadí takmer 1000 príslušníkov bezpečnostných zložiek. "Delije" totiž nemajú príliš dobrú povesť, ich tvrdé jadro nemá nikdy ďaleko k potýčkam s  fanúšikmi súpera, resp. bezpečnostnými zložkami. Predaj alkoholu je zakázaný, na štadióne prišlo k viacerým bezpečnostným opatreniam a úpravám.

Zápas má výkop o 20.30 h, hlavným rozhodcom je Švéd Markus Strömbergsson. V priamom prenose ho odvysiela aj STV na Trojke a Jednotke.

odveta 3. predkola EL 2010/2011, štvrtok 5. augusta, Pasienky, 20.30 h
Slovan Bratislava - Crvena Zvezda Belehrad  - rozhoduje: Markus Strömbergsson (Švéd.)

pravdepodobné zostavy:
Slovan Bratislava: Putnocký - Jánošík, Saláta, Dosoudil, Had - Božič - Bagayoko, Guédé, Grendel, Ivana - Sylvestr
CZ Belehrad: Stamenkovič - Ninkov, Djordjevič, Vilotič, Tošič – Bogdanovič, Milovanovič, Cadú, Koroman – Trifunovič, Perovič

Súvisiace články