Jasno
12°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Na lane Realu Gerrard a Maicon
Zdielať na

Na lane Realu Gerrard a Maicon

Mourinho už začal úradovať

Na titulnej strane stredajšieho vydania športového denníka Marca sa nachádza fotografia kapitána Liverpoolu Gerrarda s veľavravným podtitulkom "Teplo, teplo". Podľa periodika sa prezident "bieleho baletu" Florentino Perez už rozhodol, že práve Gerrard bude "hviezdou jeho druhej superprodukcie" počas druhého roka na čele klubu. Marca, ktorá je notoricky známa blízkosťou k Perezovi, dodáva, že podpísanie Gerrarda už schválil aj nový tréner Madridčanov Jose Mourinho. Denník sa opiera o Portugalčanov výrok, ktorý vyslovil v súvislosti s onedlho 30-ročným anglickým reprezentantom: "Mám rád hráčov na konci ich kariéry."

Podľa španielskych médií si Mourinho ako jednu z podmienok akceptovania ponuky Realu stanovil právomoc rozhodovať o tom, koho kúpiť a koho predať. Perez vlani na nákup ôsmich hráčov minul rekordných 260 miliónov eur, pričom ich výber nekonzultoval s vtedajším kormidelníkom Manuelom Pellegrinim. Čílsky tréner musel po sezóne, v ktorej nezískal s mužstvom žiadny pohár, uvoľniť miesto úspešnému Mourinhovi.

Perez údajne mieni pred štartom nového ročníka vynaložiť na príchod nových posíl 200 miliónov eur, čo by z Realu opäť spravilo klub s najvyššími výdavkami na svete. AS, konkurenčný denník Marcy, zase priniesol informáciu, že v Reale je už jednou nohou brazílsky obranca Maicon z Interu Miláno, ktorého si vyžiadal Mourinho. Portugalčan sa podľa denníka zaujíma aj o Daniele De Rossiho z AS Rím, Aleksandara Kolarova z Lazia Rím a Angela Di Mariu z Benficy.

Súvisiace články