Polojasno
14°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
UEFA zamietla odvolanie Bayernu a Ribery si nezahrá vo finále
Zdielať na

UEFA zamietla odvolanie Bayernu a Ribery si nezahrá vo finále

Pred finále Ligy majstrov

Predseda predstavenstva Bayernu Karl-Heinz Rummenigge po zamietnutí žiadosti o zníženie trestu oznámil, že mníchovský veľkoklub posunie odvolanie pred Športový arbitrážny súd (CAS) v Lausanne. "Jasne sme prezentovali svoje argumenty a trvali sme na maximálne hrubom faule Riberyho na Lisandra Lopeza. Trojčlenný senát, vychádzajúci z klasifikovania faulu ako úmyselného, nevypočul naše námietky," konštatoval Rummenigge.
      Ribery pyká za vylúčenie v prvom semifinálovom zápase Ligy majstrov proti francúzskemu Olympique Lyon (1:0), v ktorom dostal červenú kartu za faul na Lisandra Lopeza a jeden duel z trojzápasového dištancu si odsedel v semifinálovej lyonskej odvete.
      Francúzsky internacionál príde pri uchovaní trestu v platnosti nielen o finále, ale aj nasledujúci oficiálny duel v medzinárodnej súťaži. Bol by to prvý zápas nového ročníka Ligy majstrov, alebo v prípade triumfu Bayernu nad Interom Miláno súboj o európsky Superpohár s víťazom Európskej ligy. Bude ním jeden z dvojice Atletico Madrid - FC Fulham.