Zatiahnuté, dážď
12°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
V širšej 30-člennej nominácii Paraguaja aj Barrios
Zdielať na

V širšej 30-člennej nominácii Paraguaja aj Barrios

Zdroj: tasr

Širšia 30-členná nominácia na MS

Paraguaj odštartuje svoje vystúpenie na šampionáte 14. júna zápasom proti úradujúcim majstrom sveta z Talianska, v záverečnom vystúpení v skupine čaká Juhoameričanov 24. júna Nový Zéland.

V 30-člennom paraguajskom kádri, ktorý v máji absolvuje sústredenie vo francúzskom stredisku Evián, nechýbajú kanonier Benficy Lisabon Oscar Cardozo, útočník Manchestru City Roque Santa Cruz, ani Barriosov spoluhráč z Dortmundu Nelson Haedo Valdez. Brankárskou jednotkou je skúsený Justo Villar z Realu Valladolid, pilierom obrany by mal Julio Caceres z brazílskeho Atletica Mineiro. Paraguaj sa musí v JAR zaobísť bez svojho najlepšieho strelca v juhoamerickej kvalifikácii Salvadora Cabaňasa, ktorý utrpel pri januárovej streľbe v mexickom bare vážne zranenie hlavy a momentálne sa podrobuje rekonvalescencii. Konečnú 23-člennú nomináciu na svetový šampionát oznámi Martino 31. mája dva dni pred záverečným prípravným duelom proti Grécku v Zürichu. Paraguajčanov predtým ešte preveria KĽDR, Írsko a Pobrežie Slonoviny.

"Snažil som sa nominovať najlepších hráčov, ktorých má Paraguaj k dispozícii. Chápem, že niektorí chlapci budú sklamaní z toho, že sa nedostali do 30-členného kádra. Pokiaľ ide o nominovanie Barriosa, niektorým môže prekážať, že iba nedávno prijal paraguajské občianstvo, no o jeho futbalových kvalitách netreba vôbec diskutovať. Teší ma, že sa zlepšuje zdravotný stav Edgara Baretta, ktorý patril v kvalifikácii k našim oporám," povedal na tlačovej konferencii v sídle Paraguajskej futbalovej asociácie po oznámení nominácie tréner Martino.

širšia 30-členná nominácia Paraguaja na MS:

brankári: Justo Villar (Real Valladolid), Aldo Bobadilla (Independiente Medellin), Diego Barreto (Cerro Porteňo)
obrancovia: Denis Caniza (Léon), Darío Verón (Pumas), Julio Cáceres (Atlético Mineiro), Antolín Alcaraz (FC Bruggy), Paulo Da Silva (AFC Sunderland), Claudio Morel (Boca Juniors), Carlos Bonet (Olimpia Asunción), Aureliano Torres (San Lorenzo), Julio Manzur (Olimpia Asunción)
stredopoliari: Enrique Vera (LDU Quito), Cristian Riveros (Club Deportivo Cruz Azul), Jonathan Santana (VfL Wolfsburg),  Néstor Ortigoza (Argentinos Juniors), Víctor Cáceres (Libertad), Edgar Barreto (Atalanta Bergamo), Eduardo Ledesma (Lanus), Marcelo Estigarribia (Newell's Old Boys), Sergio Aquino (Libertad), Marcos Cáceres (Racing Club de Avellaneda)
útočníci: Osvaldo Martínez (C.F. Monterrey), Roque Santa Cruz (Manchester City), Nelson Haedo Valdez, Lucas Barrios (obaja Borussia Dortmund), Óscar Cardozo (Benfica Lisabon), Edgar Benítez (Pachuca), Jorge Achucarro (Newell's Old Boys), Rodolfo Gamarra (Libertad)

Súvisiace články