Zatiahnuté
16°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Maradonu pohrýzol do tváre pes
Zdielať na

Maradonu pohrýzol do tváre pes

...a iné futbalové šoky

Informáciu priniesla rozhlasová stanica Radio 10, podľa ktorej 49-ročný kouč neutrpel vážnejšie zranenia. Ošetrili ho na klinike Los Arcos v Buenos Aires a ešte v utorok by mal odísť domov. Svedkovia uviedli, že Maradona krvácal v blízkosti úst, keď ho do nemocnice viezla jeho priateľka.

Lehmann po sezóne definitívne končí
Bývalý nemecký futbalový reprezentant Jens Lehmann po sezóne definitívne ukončí svoju kariéru. Štyridsaťročný brankár VfB Stuttgart v utorok uviedol, že 8. mája po zavŕšení I. bundesligy 2009/2010 zavesí kopačky i rukavice na klinec a nebude uvažovať ani o žiadnych ponukách zo zahraničia. Bývalý gólman Schalke 04, AC Miláno, Borussie Dortmund a Arsenalu Londýn má na svojom konte aj 61 štartov za národné mužstvo Nemecka, v ktorom bol na MS 2006 (bronz) i ME 2008 (striebro) jednotkou tímu. Posledným vystúpením Lehmanna v reprezentačnom drese bolo viedenské finále európskeho šampionátu pred dvoma rokmi, v ktorom Nemci podľahli Španielom 0:1.

Ronaldinho môže zostať v AC Miláno dlhšie, ak sa uskromní
Taliansky futbalový klub AC Miláno ponúka Brazílčanovi Ronaldinhovi predĺženie platnosti kontraktu o dve sezóny do roku 2013, ale len pod podmienkou, že 30-ročný krídelník pristúpi na skresanie ročného príjmu o štvrtinu na 6 miliónov eur. Informáciu priniesol denník Il Corriere dello Sport. Bývalý hráč Paríža St. Germain a FC Barcelona prišiel na San Siro v lete 2008. V tejto sezóne zatiaľ nastrieľal 9 gólov.

Gréckym súťažiam zastavil štát dotácie, dôvodom chuligánstvo
Grécke futbalové súťaže budú mať zastavený prísun štátnych dotácií v celkovej výške 40 miliónov eur dovtedy, kým neurobia poriadok s nedisciplinovanými fanúšikmi. Vedenie Superligy označilo tento krok za vydieranie. Generálny sekretár pre šport Panayiotis Bitsaxis však odmietol ustúpiť a uviedol, že financie začnú znova plynúť vtedy, keď ich adresát predloží garancie riešenia problému s chuligánmi. Až tri nedeľňajšie stretnutia 28. kola najvyššej gréckej futbalovej súťaže sprevádzali bitky priaznivcov a rovnaké scény sa odohrávali na ihrisku aj mimo štadióna minulý týždeň pred semifinále národného pohára v Kavale.