Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FC Barcelona - v jednom roku 6 trofejí
Zdielať na

FC Barcelona - v jednom roku 6 trofejí

Guardiola: "Pre nás všetkých je to veľká zodpovednosť"

V tomto roku vyhrali “Blaugrana” aj Ligu majstrov, Primera División, Kráľovský pohár (Copa del Rey), Španielsky superpohár a Európsky superpohár.

Je to pre nás všetkých predovšetkým veľká zodpovednosť. Hneď po záverečnom hvizde sobotňajšieho finále som začal rozmýšľať nad tým, čo všetko musíme urobiť, aby sme sa na budúci rok dokázali aspoň priblížiť k týmto skvelým úspechom. Musíme naďalej tvrdo pracovať, pretože teraz bude od nás každý očakávať len a len víťazstvá,” vyhlásil nástupca Holanďana Franka Rijkaarda na lavičke FC Barcelona. Guardiola pripomenul, že to, čo sa v roku 2009 podarilo jeho zverencom, sa v budúcnosti bude dať asi len ťažko zopakovať. “Musíme si užiť tento úspech, no potom sa už nesmieme obzerať späť. Ťažko môžeme predpokladať, že sa nám niekedy v budúcnosti podarí vyhrať v jednom roku šesť trofejí. Nebolo by dobré, ak by sme akýkoľvek budúci úspech prirovnávali k roku 2009,” skonštatoval Josep Guardiola.

Barcelona prehrala vo finále MS klubov (predtým pod názvom Interkontinentálny pohár, pozn.) v rokoch 1992 a 2006. Tentoraz jej už táto prestížna trofej neušla. “Keď nastúpite proti Barcelone, najpravdepodobnejší výsledok je prehra,” sklonil po finálovom dueli poklonu súperovi tréner argentínskeho Estudiantes de La Plata Alejandro Sabella.

Švédsky kanonier Kataláncov Zlatan Ibrahimovič, ktorý prišiel na Nou Camp v lete z Interu Miláno, po úspešnom sobotňajšom zápase povedal: “Keď hráte na víťazstvo, máte väčšiu šancu, že sa po záverečnom hvizde budete tešiť. Som veľmi rád, že sa nám podarilo vyhrať túto trofej. Preto som prišiel do Barcelony a verím, že v tomto duchu bude moje pôsobenie pokračovať,” vyhlásil jeden z najtechnickejších útočníkov na svete Ibrahimovič.

Súvisiace články