Polojasno
14°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Taký gól Liverpool ešte nedostal
Zdielať na

Taký gól Liverpool ešte nedostal

Beniteza viac než kuriózny gól trápia výkony Liverpoolu

Jedinú gólovú situáciu videli diváci na Stadium of Light už po piatich minútach hry, keď sa do strely oprel Darren Bent a lopta z jeho kopačky po odraze od plážovej lopty v tvare balóna skončila za chrbtom prekvapeného brankára "The Reds" Pepeho Reinu. Benitez miesto kuriózneho gólu videl za prehrou slabý výkon svojich zverencov.

"Bola to výnimočná situácia, ale keďže sme nehrali dobre, nechcem o tom hovoriť. Urobili sme viaceré chyby, ktoré vyplynuli z našej nedôslednej hry. Zbytočne sme sa zbavovali lopty a nedostávali sa do šancí, to je pre mňa rozhodujúce," priznal španielsky kormidelník pre britské médiá.

Liverpool, ktorého dres oblieka aj slovenský obranca Martin Škrtel, zaznamenal v prebiehajúcej sezóne už štvrtú prehru. Benitez si však nemyslí, že by táto skutočnosť znamenala predčasný koniec nádejam na zisk majstrovského titulu.

"Ak by ostatné tímy na špici tabuľky vyhrávali jeden zápas za druhým, bolo by to iné. Pozrite sa však napríklad na tohtoročnú Chelsea. Aj oni už dvakrát prehrali a myslím si, že silné tímy toho roku zažijú veľa prehier," predpovedá Benitez.

Tímu zo Štadióna Anfield Road patrí v súčasnosti nelichotivá ôsma priečka, tréner 18-násobného anglického šampióna však verí, že sa jeho mužstvo odrazí k lepším výkonom a v tabuľke bude už len stúpať.

"Momentálne na tom nie sme práve najlepšie, veľa napovedia najbližšie zápasy. Musíme si udržať sebavedomie a pokračovať v tvrdej práci. Nebudeme hovoriť o titule, našou prioritou bude zisk maximálneho možného počtu bodov," dodal Benitez.