Polojasno
16°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Van Persie prilial olej do ohňa v diskusii o filmovaní pádov
Zdielať na

Van Persie prilial olej do ohňa v diskusii o filmovaní pádov

Futbalový útočník londýnskeho Arsenalu Robin van Persie

Na čoraz viac rozpitvávanú tému sa Van Persie vyjadril po tom, čo jeho spoluhráč Eduardo dostal trest za prifilmovanie pádu v šestnástke v zápase play-off (4. predkola) Ligy majstrov 2009/2010 proti škótskemu Celticu Glasgow. UEFA napokon dvojzápasový dištanc odvolala, keďže nemohla dokázať, že Eduardo prepadol cez súperovho obrancu naschvál.

"Niekedy, keď sa ocitnem v dobrej šanci a niekto do mňa strčí, je ľahké spadnúť. Tým spôsobom ukážete rozhodcovi, že vás nedovolene zastavili. Nie je to filmovanie, je to len akési naznačovanie a pomáhanie rozhodcovi. Predsa keď do mňa strčí, stratím možnosť skórovať. Nie je mojím zámerom filmovať, v skutočnosti som proti tomu," povedal holandský reprezentant.

V zápase 4. kola aktuálnej sezóny najvyššej anglickej súťaže Premier League 2009/2010 proti Manchestru United (1:2) sa Van Persiemu prihodila podobná situácia. "Vošiel som s loptou z pravej strany do šestnástky, zasekol som si Patricea Evru, keď vzápätí do mňa trocha strčil. Vyviedlo ma to z rovnováhy a spadol som. Celý štadión začal na mňa bučať, ale samozrejme, že nik nevidel, že ma sotil. Niektorí ľudia si tieto detaily jednoducho nevšimnú a takéto situácie si vysvetľujú po svojom. Hovorím, nie je mojím zámerom filmovať, ale niekedy jednoducho stratíte rovnováhu. Celé to potom vyzerá smiešne," zakončil Van Persie.