Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Predkolo LM: Zrinskij Mostar - Slovan Bratislava 1:0
Zdielať na

Predkolo LM: Zrinskij Mostar - Slovan Bratislava 1:0

Zdroj: TASR

O víťazstve rozhodol Kordič krátko po prestávke

Po obojstranne vyrovnanom prvom polčase udrel Zrinjski v 48. minúte, keď Krešimir Kordič prekonal bezmocného Davida Bičíka. Pred odvetou v Bratislave tak má lepšie postupové karty v rukách tím trénera Dragana Joviča.

2. predkolo Ligy majstrov, 1. zápas:

Zrinjski Mostar - Slovan Bratislava 1:0 (0:0)
Gól: 48. Kordič. Rozhodcovia: McDonald - Middleton, Bee (všetci Škót.), ŽK: Ivankovič, Šunjič - Dobrotka, 7400 divákov.

zostavy a striedania:
Zrinjski: Melher - M. Sušič, Šunjič, Ivankovič, Žuržinov - Aničič, Zadro (88. Rezdeušek), Selimovič, P. Sušič (54. Afedzie), Stojanovič (78. Šarac) - Kordič
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, Petráš - Božič (78. Černák), Saláta - Obžera (83. Sylvestr), Kozák (88. Gaucho), Slovák - Masaryk

Domáci začali odvážnejšie, v 9. minúte Žuržinov hľadal na päťke nabiehajúceho Kordiča, obrana Slovana však v poslednej chvíli odvrátila gólovú hrozbu. O štyri minúty Kozák po faule na Dobrotku zakrútil loptu do ohňa, Saláta v tutovke loptu hlavou iba lízol a Masarykova nádejná dorážka už bola z ofsajdu. Hráči Mostaru ťahali akcie po krídlach a miestami donútili defenzívu súpera k chybe, vyloženú šancu si však nevytvorili. Naopak, v 26. minúte mohol viesť Slovan. Valachovičovu hlavičku však Dosoudil na malom vápne netrafil dobre a lopta skončila v náručí Melhera. V dusnom počasí mali viac z hry v poli domáci, ale boj sa odohrával zväčša medzi šestnástkami. V 31. minúte sa po rohu Kozáka ocitol vo výhodnej pozícii Saláta, v záklone však mieril nad bránu. Saláta prekypoval enormnou aktivitou. V 37. minúte dostal skvelý pas do behu, prešprintoval Šunjiča a ten za jeho stiahnutie v úniku dostal milosrdnú žltú kartu. Prvý polčas ukončila strela P. Sušiča z uhla, ktorú Bičík chytil.

TASR

V 48. minúte domáci po šikovnej akcii udreli. Kordič po elegantnej uličke Zadra trafil najskôr zblízka do žrde, nikým nebránený však už ďalší pokus pretavil v gól - 1:0. Hosťami tento moment otriasol, ale odpovedať mohli rovnakou mincou, keď Saláta pravačkou minul. V 55. minúte pekne potiahol loptu Obžera, prihral napravo Masarykovi a po jeho rane Melher hasil na roh. Hra Slovana však mala znaky strnulosti, hráči slovenského majstra nevedeli dlhšie podržať loptu a pod ťarchou prebiehajúceho výsledku znervózneli. Neznesiteľné dusné počasie a teplota nad 30 stupňov Celzia odčerpávala sily, čo tiež nehralo "belasým" do kariet, keďže chceli pomýšľať na vyrovnanie. V závere sa ich očakávaný tlak nekonal, ťažkopádne vozili loptu a v zápase s minimom šancí sa tak zrodilo tesné víťazstvo Mostaru.