Zatiahnuté
11°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slovan do Mostaru s cieľom neprehrať, domáci sršia sebavedomím
Zdielať na

Slovan do Mostaru s cieľom neprehrať, domáci sršia sebavedomím

Zdroj: TASR

Výprava "belasých" nabrala kurz Mostar v utorok popoludní

Výprava "belasých" nabrala kurz Mostar v utorok popoludní, ale ich charterový let mal viachodinové meškanie. Hoci lietadlo sa z bratislavskej pôdy malo odlepiť pôvodne o 10.30 h, ešte o 14.00 hod čakala výprava na letisku M.R. Štefánika. "Nešlo o nič vážne. Leteckej spoločnosti jednoducho letisko v Mostare nepotvrdilo termín na pristátie a preto prišlo k meškaniu," vysvetlil hovorca Slovana Martin Urmanič. Ani tento časový sklz však hráčov a realizačný tím majstra nerozladil: "Dôležité bude koncentrovať sa na zápas, v Mostare nás zaiste čaká búrlivé prostredie. Verím mužstvu, že dokáže nadviazať na výkon zo zápasu o Superpohár a naopak, poučí sa z vlažného prvého polčasu ligového stretnutia so Senicou," povedal kouč Slovana Dušan Uhrin st. Pre uznávaného svetobežníka to bude tretí súťažný zápas na lavičke tímu z Tehelného poľa, dvakrát bol zatiaľ úspešný (v Superpohári vyhral Slovan nad MFK Košice 2:0 a v lige nad FK Senica 3:0).

Uhrin hru najbližšieho pohárového súpera rozoberal z dvoch DVD záznamov, tie však môžu byť skresľovať skutočnosť, keďže išlo o zápasy Zrinjskeho Mostaru z minulej sezóny. Aj preto sa Slovan rozhodol vyslať asistenta trénera Mariána Zemana ako pozorovateľa na priateľský zápas so Željezničarom Sarajevo, v ktorom Mostar minulú stredu deklasoval súpera 5:1. "Čaká nás kvalitný, veľmi silný súper a my sa musíme mať na pozore. Mostar je silný predovšetkým v útoku, hrá typický balkánsky futbal, ktorého devízami sú rýchlosť a výborná kopacia technika hráčov. Vieme, že v príprave so Sarajevom viedol po hodine hry už 5:0 a hral naozaj výborne, následné striedania už rytmus hry narušili," predstavil Uhrin súpera. Na pôde Mostaru by Uhrin mohol využiť služby Portugalčana Bruna Martinsa Simaa na poste ľavého krajného obrancu, na ktorom Slovan pri zranení Michala Breznaníka tlačí topánka. Napokon však Simao začne zápas len na lavičke náhradníkov. S mužstvom necestoval do dejiska zápasu ani zranený útočník Juraj Halenár. "Je to škoda, s Jurom sme zohratí, ale musíme sa s tým vyrovnať. V prvom zápase sa pokúsime uhrať čo najlepší výsledok. Radi by sme sa domov vracali aspoň s jedným gólom a samozrejme - nechceme prehrať," povedal útočník Pavol Masaryk, s 15 gólmi najlepší strelec minulého ročníka Corgoň ligy.

Sebavedomie nechýba ani hráčom Mostaru, hoci budú v dvojzápase so Slovanom Bratislava miernym outsiderom. "Atmosféra v tíme je výborná, už sa nevieme dočkať úvodného výkopu. Hru Slovana máme do detailov zmapovanú. Nebude to ľahké, ale je v našich silách cez neho postúpiť," povedal pre klubovú internetovú stránku útočník Saša Dragičevič. Zrinjski Mostar je dvojnásobným majstrom krajiny (2005, 2009), mužstvo vedie 45-ročný Dragan Jovič. Už po žrebe vo švajčiarskom Nyone boli Bosniaci šťastní, že im do cesty prihral Slovan, čo dali ich svojským temperamentom jasne najavo.

Zápas na štadióne Pod Bijelim Brijegom s kapacitou 25.000 miest má výkop v stredu o 20.30 SELČ. Očakáva sa "plný dom", prinajmenšom 15-tisíc fanúšikov a teda poriadne hustá atmosféra. Hlavným rozhodcom zápasu je Škót Douglas McDonald, na čiarach mu budú asistovať jeho krajania Gordon Middleton a James Bee. Odveta na bratislavskom Tehelnom poli je na programe už v utorok 21. júla o 19.30.

2. predkolo Ligy majstrov - 1. zápas:
HŠK Zrinjski Mostar - ŠK Slovan Bratislava (20.30 SELČ, Štadión Pod Bijelim Brijegom)

rozhodcovia: Douglas McDonald - Gordon Middleton, James Bee (všetci Škót.)
prepokladané zostavy:
Mostar: Melher - Žuržinov, Šunjič, Ivankovič, M. Sušič - Aničič, P. Sušič, Musa, Stojanovič - Dragičevič, Kordič
Slovan: Bičík - Dobrotka, Dosoudil, Saláta, Petráš - Božič - Obžera, Kozák, Slovák - Sylvestr, Masaryk