Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Futbalové súpisky schválené, Corgoň liga dostala zelenú
Zdielať na

Futbalové súpisky schválené, Corgoň liga dostala zelenú

17. ročník CL sa môže začať!

Piatková tlačová konferencia sa okrem "odklepnutia" novej ligovej sezóny niesla aj v znamení parafovania zmluvy medzi SFZ a ÚLK. Prezident zväzu František Laurinec a nový predseda ÚLK Karol Belaník slávnostným podpisom spečatili prechod istých právomocí od SFZ k novovytvorenej inštitúcii. Jej predsedom je Karol Belaník, riaditeľom pre Corgoň ligu Dušan Keketi a riaditeľom pre I. ligu Peter Dedík. Štvrtým zamestnancom únie bude asistentka. "Únia ligových klubov bude riešiť otázky organizácie dvoch najvyšších republikových súťaží. Spoločnú kompetenciu bude mať so SFZ pri disciplinárnej komisii, únia však nemôže zasahovať do právomocí rozhodcovskej komisie, čo je nariadenie Európskej futbalovej únie," povedal Laurinec s dôvetkom, že poplatky z DK SFZ budú medzi obe inštitúcie delené fifty-fifty. ÚLK zatiaľ sídli na Junáckej ulici 6 v Bratislave spoločne so SFZ, no do 31. júla by sa mala sťahovať do nových priestorov.

"V slovenskom futbale vládne nedôvera a naším zámerom je vniesť do jeho fungovania transparentnosť. Je dobré, že prostredníctvom ÚLK si budú kluby sami vyhodnocovať súťaže. Rád by som ako nových členov privítal Senicu, Dolný Kubín, Liptovský Mikuláš a Púchov," povedal Belaník a na margo schvaľovania súpisiek poznamenal: "Všetko bolo administratívne splnené a kluby sú pripustené do súťaží. Liga sa môže začať." Úvodný zápas bol na programe už v piatok o 19.30 na Tehelnom poli, kde Slovan Bratislava privítal nováčika FK Senica.

Tím zo Záhoria bude hrať v najvyššej súťaži s výnimkou, keďže jeho štadión nemá umelé osvetlenie, ktoré musí dobudovať do prvého jarného kola aktuálnej sezóny. Corgoň liga už tradične nebude chýbať na televíznych obrazovkách, priame prenosy bude vysielať Slovenská televízia na Trojke. Prvý je na programe v nedeľu 26. júla zo Štadióna Antona Malatinského, kde v 3. kola privíta Spartak Trnava majstrovský Slovan. Do 30. septembra sú pre CL úradnými hracími časmi 17.30 a 19.30 h, od 1. októbra sa bude hrať o 17.30, výnimku vzhľadom na chýbajúce osvetlenie má Senica.