Zatiahnuté
17°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Saláta do Slovana, majster začal aj s Masarykom, na skúške Japonec
Zdielať na

Saláta do Slovana, majster začal aj s Masarykom, na skúške Japonec

Slovan potrebuje ešte útočníka!

Na sústredenie, ktoré ale nebude ladené len na naberanie fyzickej kondície, odišiel s "belasými" aj Bosniak Mario Božič, ktorý pôsobil v uplynulej sezóne v tíme maďarského vicemajstra Újpest FC. "V kabíne som mal 25 hráčov. Letná príprava je veľmi krátka. Verím, že hráči, ktorí sú v kabíne, urobia všetko preto, aby sme zasa boli výborné mužstvo," povedal bývalý slovenský reprezentant a dodal: "Z nových tvárí je tu Kornel Saláta, máme tu na skúške Japonca Hidetošiho a Božiča z Bosny a Hercegoviny. Božič je defenzívny záložník, keďže máme zraneného Julia Serrana. Dúfam, že sa Julio dá čo najskôr do poriadku, uvidíme, ako to s ním dopadne. Japonec je ofenzívny stredopoliar." V tíme už nie sú Michal Hanek a Matej Ižvolt, ktorí sa stali novými posilami Prešova, do ktorého údajne mieri aj Masaryk: "Iži tu už ani nie je, ale čo sa týka Paliho, to je ešte predčasné hovoriť. Je to stále náš hráč, je najlepší strelec ligy, uvidíme, či sa dohodne na zmluve so Slovanom. Ja osobne si nemyslím, že by bola pre neho méta nasilu ísť do Prešova," skonštatoval Pecko, podľa ktorého tím ešte potrebuje získať potentného zakončovateľa: "Potrebujeme ešte útočníka, ktorý by dával góly, na tom ešte popracujeme."

Z hosťovania sa vrátil okrem Sylvestra aj Mamadou Bagayoko z Petržalky. "Božič má ešte v Maďarsku platný kontrakt, ale verím, že sa s Újpestom dohodneme. Hidetoši musí presvedčiť v tréningu. O ďalších príchodoch a odchodoch je ešte predčasné hovoriť, s viacerými hráčmi zrejme nepredĺžime zmluvu, resp. majú možnosť rokovať so záujemcami z iných klubov," povedal generálny riaditeľ Slovana Dušan Tittel.

Týždenné voľno dostal od trénerov Jakub Sylvestr, až v stredu sa k spoluhráčom pripojí špílmacher Ján Kozák. V sobotu 20. júna ešte v rámci sústredenia odohrá Slovan prípravný exhibičný zápas s Uhrovcom, po týždennej príprave v domácich podmienkach s jedným prípravným zápasom od nedele 28. júna do nedele 5. júla absolvuje majster sústredenie v Rakúsku. Tam ho preveria FK Moskva (28. júna) a rakúsky Kapfenmberg (1. júla). Generálkou na ligu má byť zápas o slovenský Superpohár s Košicami (5. júla).

program prípravných zápasov:

15. júna - 20. júna: sústredenie vo Vyhniach
20. júna: Uhrovec – ŠK Slovan (16.00 hod.)
28. júna: FK Moskva - ŠK Slovan
1. júla: Kapfenmberg - ŠK Slovan
5. júla: MFK Košice - ŠK Slovan (Superpohár)