Jasno
17°
Bratislava
Viola
18.5.2024
Ponuka Chelsea pribrzdila prestup Kaká z AC Miláno do Realu Madrid
Zdielať na

Ponuka Chelsea pribrzdila prestup Kaká z AC Miláno do Realu Madrid

Zdroj: TASR

V Reale Madrid sú obavy

V prípade prestupu do Realu by sa brazílsky stredopoliar, ktorému kráľovský klub navyše ponúkol čistý príjem okolo 9 miliónov eur ročne, stal druhým najdrahším hráčom futbalovej histórie. Rekordérom stále zostáva Francúz Zinedine Zidane, za ktorého práve Real zaplatil v roku 2001 Juventusu Turín 78 miliónov eur. Koľko má za Kaká pripravených anglický klub ruského miliardára Romana Abramoviča, možno sa len dohadovať.

Silvio Berlusconi, taliansky premiér a majiteľ AC Miláno, na margo vývoja okolo Kaká povedal: "Neviem, či ho AC bude môcť udržať. Záujemcovia ponúkajú neuveriteľné peniaze". Pri ponuke londýnskej Chelsea môže zohrať dôležitú rolu fakt, že na lavičku klubu si od novej sezóny sadne doterajší milánsky tréner Carlo Ancelotti. O ňom je známe, že je veľkým obdivovateľom jeho umenia a Kaká ho zasa uznáva ako kouča. "Ancelotti mi otvoril dvere do sveta," povedal Brazílčan.

V Reale Madrid sú obavy, že aktivity anglických klubov Chelsea a Manchester City na transferovom trhu a sumy, ktoré ponúkajú, možu zmariť plány staronového prezidenta Realu Florentina Péreza. Klubový šéf už avizoval, že chce investovať 300 miliónov eur, aby vybudoval na štadióne Santiaga Bernabeua nový hviezdny tím. Popri Kaká by doň mal patriť aj portugalský útočník Cristiano Ronaldo z Manchestru United. "Ak sa transfer Kaká veľmi predraží, nakoniec nebudú vyčlenené peniaze stačiť aj na angažovanie Cristiana Ronalda," napísalo periodikum El Pais.