Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Barcelona tretíkrát na tróne, Henry s dôvodom na dvojnásobnú oslavu
Zdielať na

Barcelona tretíkrát na tróne, Henry s dôvodom na dvojnásobnú oslavu

Španielsko už má tucet trofejí z LM

Triumfom FC Barcelona sa krajina z Pyrenejského polostrova posunula na vedúcu pozíciu v počte získaných trofejí v Pohári európskych majstrov a v Lige majstrov. Pred rímskym finále boli plece pri plece s jedenástimi triumfami Anglicko, Španielsko i Taliansko, po barcelonskom úspechu je vpredu Španielsko s plným tuctom trofejí.

Alex Ferguson, tréner ManU: "Začali sme výborne, no potom sme znervózneli. Mali sme čas spamätať sa po góle, no vytvorili sme si len pološance. Ale musím pravdivo povedať, že nás zdolal lepší tím. Po inkasovanom prvom góle sme nehrali našu najlepšiu hru. Musíme sa z toho poučiť. Stále sme mladé mužstvo a môžeme z toho profitovať."
Thierry Henry, útočník FC Barcelona: "Na tento titul som čakal tak dlho a konečne som sa dočkal. Posledných päť minút bolo najdlhších v mojom živote. Nikdy nemôžete vedieť, čo sa stane. Hrali sme proti najlepšiemu mužstvu na svete. Je to úžasné. Celý rok sme hrali rovnakú hru, chceli sme hrať futbal. Nezačali sme dobre, ale potom sme hrali lepšie. Dnes má moja dcéra narodeniny, budú dvojnásobné oslavy."
Samuel Eto'o, útočník Barcelony: "Musím poďakovať celému mužstvu za môj gól. Zaslúžia si ocenenie všetci, nielen ja ako strelec prvého gólu. Bola to dlhá a ťažká sezóna, ale treble sme si zaslúžili."
Carles Puyol, kapitán Barcelony: "V posledných rokoch sme utrpeli veľa rán. Naši fanúšikovia však stáli vždy pri nás a verili nám. Teraz je čas na oslavy, tvrdo sme sa nadreli."
Rio Ferdinand, obranca ManU: "Nemyslím si, že je niekto medzi nami, kto by povedal, že sme hrali dobre. Čestne musím povedať, že sme nehrali dobre ani ako jednotlivci, ani ako mužstvo. Prvý gól bol pre nás tvrdý úder, pred ním sme mali šance. No nie je to ospravedlnenie, boli lepší a zaslúžili si víťazstvo."