Jasno
14°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Tehelné pole videlo porážku majstra od víťaza národného pohára
Zdielať na

Tehelné pole videlo porážku majstra od víťaza národného pohára

Zdroj: TASR

Slovan - Košice 1:2

V súboji čerstvých držiteľov ligového a pohárového titulu mali v poli počas celého priebehu jasnú prevahu domáci futbalisti, no tú nedokázali pretaviť do víťazstva. Do vedenia šli Košice presným zásahom Jána Nováka v prvom polčase, Ján Kozák ml. ešte egalizoval stav v 66. minúte, ale prekvapivé tri body pre Košice zariadil 8 minút pred koncom Marko Milinkovič. Slovan doplatil v stretnutí na katastrofálne zakončovanie.    

Slovan Bratislava - MFK Košice 1:2 (0:1)
Góly: 66. Kozák - 23. Novák, 82. Milinkovič. Rozhodoval: Kráľovič - Balko, Čiernik, ŽK: Dosoudil, P. Petráš, Valachovič, Obžera - Milinkovič, 2150 divákov

Zostavy a striedania:
Slovan Bratislava: Bičík - P. Petráš, Dosoudil (46. Hanek), Valachovič (64. Angelovič), Pires - Černák - Obžera, Kozák, Slovák - Štepanovský (61. Masaryk), Halenár
MFK Košice: Putnocký - Kišš, Dobias, Cicman, Juhar - Viazanko (72. Serečin), Kuzma, Matič, Milinkovič (84. Kolbas) - Škutka (59. Janič) - Novák

Hneď v prvej minúte stretnutia mohol ísť Slovan do vedenia, ale ani Štepanovský, ani Černák nedokázali po priamom kope prekonať Putnockého. Od úvodu bola lopta prakticky stále na kopačkách majstra, ale jeho prevaha sa do výrazných šancí v úvodnej štvrťhodine ešte nepremietla. Košice sa sústredili na zabezpečenú obranu a prerušovanie útokov a výskyt východniarov v súperovej šestnástke bol minimálny. Keď sa tam však dopracovali, akcie "smrdeli" gólom. Matič pohrozil zásahom z postavenia mimo hry v 12. minúte, ktorý rozhodca neuznal. Na konci 24. minúty prišiel blesk z jasného neba - dlhá lopta z hĺbky našla naštartovaného Nováka a ten ju po sóle umne posunul vedľa Bičíka - 0:1. Slovan zostal aktívny, no jeho iniciatíva pred šestnástkou narážala na organizovaný košický val, výsledkom boli len dve nepresné strely od Halenára a hlavička Petráša vedľa. Slovanistický útočník mal smolu aj o 2 minúty neskôr, po peknom vysunutí Kozáka napálil center Slováka len do brvna. Slovan začal aj druhý polčas náporom. Ústrednou postavou snaženia bol Kozák, ktorý v 51. minúte pred prázdnou bránou nezakončil a o 5 minút z dobrej pozície pálil len vedľa. Slovanisti mali aj výhodu množstva rohových kopov, z nich však nič nevyťažili. Spasil ich až príchod Angeloviča na ihrisko v 64. minúte. Ten po necelých dvoch minútach pobytu na ihrisku pekne unikol na pravej strane a jeho center zakončil zo 6 metrov Kozák gólovou strelou - 1:1. Košice sa v ďalších minútach úplne stiahli pred vlastnú šestnástku. Ich pasivitu mohol potrestať Kozák i Masaryk, no dvakrát zoči-voči Putnockému neuspel. Košice však napokon na Tehelnom poli vyťažili v utorok z minima maximum. Osem minút pred koncom využil fatálne zaváhanie domácej obrany Milinkovič, zahral sa s Bičíkom a zasunul do prázdnej brány. Slovan sa ešte snažil vo finiši vyrovnať, no záverečný tlak mu gólový efekt už nepriniesol.

Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Bol to dobrý prípravný zápas na novú sezónu. Dve chyby v obrane nás pripravili o lepší výsledok. Na druhej strane sa musíme zamyslieť nad tým, či takéto výkony budú stačiť v budúcnosti. Musíme jednoducho vyložené šance dávať, súper nám ukázal, že z dvoch prakticky odkopnutých lôpt sa dajú dať dva góly.
Ján Kozák, tréner Košíc: "Chlapci si futbal v poslednom čas užívajú, samozrejme bez poctivej roboty na trávniku to nejde. Slovan bol súperom motivujúcim. Podržal nás brankár, domáci mali veľa šancí, ale zvládli sme fázu pri 1:1. Využili sme to, že Slovan mal vysunutejšiu obranu a dosiahli dôležitý víťazný gól."
Ján Novák, útočník Košíc: "Hrali sme zo zabezpečenej obrany zámerne, nepúšťali sme sa zbytočne do súpera. Matúš Putnocký pochytal súperovi niekoľko čistých šancí, mali sme aj šťastie, ale napokon rozhodli v náš prospech skvele využité brejky."