Oblačno
13°
Bratislava
Galina
3.5.2024
Majstrovský Slovan nastúpi proti ´Hamšíkovcom´ z SSC Neapol
Zdielať na

Majstrovský Slovan nastúpi proti ´Hamšíkovcom´ z SSC Neapol

2.júna

Deň po zisku rekordného piateho majstrovského titulu, prvého od roku 1999, informoval generálny riaditeľ klubu Dušan Tittel o pripravovaných akciách na tlačovej konferencii. "Už v sobotu 16. mája sa v areáli na Kuchajde uskutoční turnaj v malom futbale s názvom "Sme belasá rodina". Hrať na ňom budú tímy Slovana zložené z vedenia, fanúšikov, rodičov hráčov prípravky a žiackych družstiev či ženského družstva," informoval Tittel a dodal: "V sobotu 30. mája by sa mala na hlavnom ihrisku, záležať však bude aj na počasí, uskutočniť charitatívna akcia pod názvom 24 hodín kopania jedenástok. Pokúsime sa tak o zápis do slovenskej knihy rekordov, pričom finančný výťažok z akcie venujeme detskému domovu v Modre. Nechcem povedať, že modrá je dobrá, pretože belasá je najlepšia, ale nie je to náhoda, hľadali sme domov, ktorý je najbližšie našej farbe." Aktérom jedenástkovej šou organizátori stanovili aj cenník, za 50 centov sa dá kopnúť jedna penalta, za jedno euro tri jedenástky a za 5 eur môže záujemca kopať penalty neobmedzene. Akcia pre všetkých záujemcov sa začne o 11.00 a majú ju odštartovať aj hráči a brankári A-mužstva, ktorí potom odcestujú na záverečný ligový zápas do Ružomberka.

Vrcholom osláv bude potom 2. júna zápas s účastníkom Serie A z Neapola. "Dôležitým dátumom bude pre nás 2. jún, keď na Slovane urobíme veľký galavečer, ktorým si chceme pripomenú výročie založenia klubu a samozrejme aj 40. výročie víťazstva v PVP. Sme radi, že ponuku zúčastniť sa prijalo množstvo hráčov z tej slávnej garnitúry, ale predovšetkým kapitán vtedajšieho tímu Alexander Horváth. Ten príde aj s rodinou z Belgicka, kde už dlhé roky žije. Futbalový ivent sa začne už od 18.00 hod a vyvrcholením bude od 19.30 futbalový zápas medzi súčasným mužstvom a ŠK Slovan a talianskym SSC Neapol s Markom Hamšíkom. Máme radosť, že sa nám podarilo pritiahnuť na Slovensko tak atraktívneho súpera. Je to symbolika v tom, že Marek je ústrednou postavou Neapola a ako odchovanec pôsobil aj v mládežníckych družstvách Slovana. Pripravujeme s ním aj tlačovku aj autogramiádu s ostatnými hráčmi SSC. Keďže toto podujatie spadá do času reprezentačného zrazu pred duelom so San Marínom, máme aj dohodu s reprezentačným trénerom Vladimírom Weissom, že Marka uvoľní. Máme aj dohodu s Neapolom, že Marek druhý polčas odohrá v drese Slovana." povedal Tittel, podľa ktorého lístky v rôznych kategóriách budú stáť od 5 do 25 eur podľa kvality servisu a členovia Slovana budú mať na vstupenky 20-percentnú zľavu. Šou plnú zaujímavých akcií ukončí ohňostroj nad starým Tehelným polom. Slovan ešte 13. júna uskutoční v spolupráci s mestom Bratislava aj akciu ku Dňu detí (Bratislavský Deň detí), ktorej súčasťou bude Memoriál Petra Dubovského, každoročný turnaj prípraviek mužstiev z Rakúska, Česka a Slovenska.

Na oslavách sa bude podieľať aj občianske združenie Belasá Šľachta, ktorá pri príležitosti akcii 2. júna vydala publikáciu v spolupráci s Tiborom Kšiňanom k 40. výročiu bazilejského finále PVP. "Táto naša produkcia je výrazom vďaky Slovana, za všetko čo pre nás robí. Súčasťou brožúry bude aj cédečko s piesňou od skupiny Radix venovanú víťazstvu v Bazileji," doplnil informácie predseda OZ Belasá Šľachta Stanislav Kramarič.