Oblačno
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Oslavy môžu byť aj dva týždne, pobáda Pecko
Zdielať na

Oslavy môžu byť aj dva týždne, pobáda Pecko

Hanekova brada padla

Futbalisti Slovana Bratislava sa mohli v stredu radovať zo zisku rekordného piateho titulu v slovenskej najvyššej súťaži od jej osamostatnenia v roku 1993, pričom na Tehelné pole sa primát vrátil po dlhých desiatich rokoch, počas ktorých "belasí" strávili aj dve sezóny v druhej lige.

Tréner čerstvého majstra Ladislav Pecko so spokojným výrazom v tvári odpovedal na otázky žurnalistov o intenzite majstrovských osláv. "Chalani si ich zaslúžia. Dnes titul oslavovať musia. A pre mňa aj dva týždne," uviedol muž, ktorý slávil v belasom drese štyri tituly ako hráč a teraz aj ako tréner. Na margo nedeľňajšieho najslávnejšieho derby na Slovensku s Trnavou na Štadióne Antona Malatinského Pecko uviedol: "Máme predsa dosť široký káder. Ja som mal v hlave už dve varianty. Keď sme získali titul, dostanú šancu v Trnave tí, ktorí ju doteraz často nedostali. Budú mať tak možnosť ukázať, či budú pre Slovan platní aj v nasledujúcej ťažkej sezóne."

O čosi opatrnejšie sa k bujarým oslavám postavil stopér a reprezentant Jozef Valachovič. "Určite sa dnes oslavovať bude. Ale je pred nami ligový zápas v Trnave, pre celý Slovan, hráčov i jeho fanúšikov je veľmi prestížny. Takže uvidíme. Oslavy som zažil aj v Rakúsku, tam boli veľmi dobre zorganizované. V Liberci to bolo o čosi menej intenzívne, lebo som bol po plastike kolena. Teraz sa trošku zabavíme, potom sa dobre pripravíme na Trnavu a v budúcom týždni bude dosť času na ďalšie oslavy."

Veľký poprask vzbudil v kabíne aj kapitán Michal Hanek. Ten si konečne mohol oholiť poriadnu bradu, ktorú nosil už od Vianoc a sľúbil ju "zhodiť" až po zisku titulu. Jeho spoluhráči si šancu na holenie za asistencie televíznych kamier a bleskov fotoaparátov samozrejme nenechali vziať. Najaktívnejšie sa na práci so žiletkou podieľal Hanekov spoluhráč z obrany Martin Dobrotka. "Som veľmi rád, že je brada dole, ale ešte viac asi moja manželka. Fakt, vyzeral som hrozne. Povedal som, že už viackrát to neurobím. Ale na druhej strane som chcel daný sľub dodržať. Ak by som mal ale ešte týždeň vydržať, asi by som sa zbláznil," šťastne rozprával Hanek, ktorý získal vôbec svoj prvý majstrovský titul.