Skoro jasno
26°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Pod Zoborom bolo husto - pre trnavských fanúšikov nedohrali
Zdielať na

Pod Zoborom bolo husto - pre trnavských fanúšikov nedohrali

28.kolo futbalovej Corgoň ligy

Pozrite sa, čo sa dialo na nitrianskom futbalovom štadióne.

FC Nitra - Spartak Trnava nedohrali
Rozhodoval: Šipoš
V derby stretnutí chcela Nitra proti Trnave po dvoch prehrách v tejto sezóne konečne bodovať. Prvú sľubnú šancu mali v 5. minúte hostia, Kopúnek posunul Procházkovi a domáci brankár musel vyrážať na roh. Potom sa dvakrát zastreľoval Rák, ale neuspel. V 14. minúte hlavný rozhodca Šipoš prerušil stretnutie, keď fanúšikovia Spartaka ani po opakovanom upozorňovaní neprestali hádzať pyrotechniku. Delegát dal navyše pokyn, aby priaznivci Trnavy opustili trubúny, tí to však neakceptovali a nakoniec po približne 35 minútach pokračovalo s podmienkou, že pri najbližšom vhodení pyrotechniky bude zápas ukončený. V 21. minúte mali Trnavčania dobrú šancu, Déváty našiel Kožucha, ale ten v prestrelil. V 31. minúte Hodúr jemne posunul Barčíkovi, no ten mieril tesne mimo Hrdinovej bránky. Vzápätí dopadla za trnavskú bránku svetlica a hlavný rozhodva okamžite ukončil stretnutie.

Petar Kurčubič, tréner Nitry: "Je mi ľúto, že sa bavíme teraz o iných veciach ako o futbale. Myslím si, že zápas sa celkom dobre vyvíjal a za tú plhodinu sme urobili viaceré dobré veci, ale urobili sme aj chyby v defenzíve. Mne neprináleží hodnotiť veci, ktoré sa tu udiali."

Karol Pecze, tréner Trnavy: "Je mi z tohto všetkého smutno, pretože celý týždeň sme sa na toto západoslovenské derby pripravovali. Takúto situáciu som zažil prvýkrát v živote a dokonca ani v Turecku som to nezažil. Súhlasím s tým, že treba urobiť poriadok, ale nemali by na to doplatiť všetci diváci, skôr by mali byť riešení jedinci."

Artmedia Petržalka - MFK Košice 3:2 (2:2)
Góly: 6. Saláta, 11. Konečný, 73. Czinege - 9., 26. Škutka Rozhodoval: Hrčka, ŽK: Bagayoko - Cicman, 423 divákov

Zostavy a striedania:
Artmedia: Kamenár – Bagayoko, Struhár, Burák, Konečný (54. Guédé) - V. Horváth (82. Kóňa), Czinege, Saláta, P. Mráz - Majtán, Sylvestr (62. Cayane)
Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, R. Cicman, Juhar - Dobias - Viazanko (62. Serečin), K. Kuzma (68. Hovančík), Matič (72. Kolbas), Novák - Škutka

V 6. minúte z ľavej strany rozohral Mráz prvý rohový kop, obrana hostí loptu neodvrátila, dostal sa k nej Saláta a pohotovou strelou prekonal brankára Putnockého. O dve minúty však už bolo vyrovnané. Aj Kuzma kopal prvý rohovým kop, Novák síce loptu netrafil podľa svojich predstáv, ale doatala sa späť ku Kuzmovi a po jeho prihrávke dezorientovaná obrana Artmedie dovolila skŕovať Škutkovi. O ďalšie dve minúty hostia opäť kaputulovali. Na priamy kop Mráza najvyššie vyskočil Končený a dostal Armediu opäť do vedenia. O vyrovnanie sa postaral opäť Škutka, keď po prihrávke Nováka takmer z bránkovej čiary opäť prekonal Kamenára. Po zmene strán boli aktívnejší hostia, streliť gól sa usilovali Novák a Škutka. Domáci hrozili zo štandardných situácií, ktoré dobre rozohrával Mráz. Víťazný gól však napokon strelil prízemnou strelou k ľavej žrdi spoza 16-tky kapitán domácich Czinege.

Michal Hipp, tréner Artmedie: "Hráčov som upozorňoval, že nás čaká ťažký súper, ktorý svojím herným prejavom patrí k špičke našej ligy. V prvom polčase, v komornej atmosfére,sme videli futbal dobrej úrovne, Košice ukázali svoje dobré stránky. Mali sme problélm najmä po ich štandardných situáciách. Po zmene strán mal gól na kopačke Novák, netrafil však bránku a napokon sme aj s trochou šťastia vyhrali."

Ján Kozák, tréner MFK: "Odohrali sme dobrý zápas proti dobrému súperovi. Nepokryli sme však jeho hráčov pri štandardných situáciách, ktoré má Petržalka dobre nacvičené a má i hráčov, ktorí sú ochotní ísť pri nich do súbojov. Rozhodujúcim bola druhá 20-minútovka po zmen strán, v ktorej sme mali navrch, mali sme viac šancí, zápas sme si zaslúžili vyhrať. Nie vždy však zvíťazí lepšie mužstvo."

Tatran Prešov - MFK Dubnica 2:3 (2:0)
Góly: 8. Šafranko, 12. Kobylík (z 11 m) - 48. J. Zápotoka, 84. Chmelík, 90. T. Zápotoka. Rozhodoval: Gocník, ŽK: Čep, Ščasný - Pleva, T. Zápotoka, Zapalač, ČK: 65. Čep (Prešov) po druhej žltej, 2537 divákov
Zostavy a striedania:
Prešov: J. Baláž - Papaj, Farbák, Čep, Ščasný - M. Baran - Vršajevič, Kobylík (55. Penksa), Katona (88. Piter-Bučko), Šafranko - Belejík (64. Bernardo)
Dubnica:  Zajac - Obert (46. Zapalač), Jánošík, Chmelík, Pleva (84. Ulrich) - Držík (72. Vavrík) - M. Kuzma Grendel, Seye, J. Zápotoka - T. Zápotoka

Aj napriek tomu, že domáci futbalisti mali do zápasu výborný nástup, nakoniec si ho celkom pokazili. V 8. minúte šli Prešovčania do vedenia gólom Šafranka. Ten sa presadil po prvom rohovom kope zahranom Kobylíkom. Loptu ľavou nohou usmernil presne k ľavej žrdi Zajacovej bránky. Druhý gól nedal na seba dlho čakať. V 12. minúte hosťujúci Obert sa v sľubnej pozícii nepresadil. Následne musel čeliť hernej situácii pred vlastnou bránkou. Nezvládol ju, nešťastne zahral rukou. Nariadenú 11-tku Kobylík bezpečne premenil. Po dvojgólovom náskoku, ale domci začali strácať dych. Vlastne, pôdu pod nohami. Súper postupne prebral iniciatívu. Príležitosti J. Zápotoku a najmä Seyeho šanca sa neujali. Tri minúty po prestávke sa však aj hostia už trafili. J. Zápotoka vystrelil z 30 metrov, prešovský brankár akoby chcel "frajersky loptu vyboxovať jednou rukou", no tú nakoniec netrafil a skončila vedľa neho v sieti. Typický lacný prešovský gól. Prešovčania v týchto fázach už iba bránili na vlastnej polovici. Ešte viac potom, kedy dohrávali bez vylúčeného Čepa. V oslabení prišli rozhodujúce údery hostí. Šesť minút pred koncom po skrumáži vyrovnal Chmelík a v poslednej minúte poslal na kolená prešovský tím krížnou strelou T. Zápotoka.

Roman Pivarník, tréner Prešova: "Zbabrali sme všetko, čo sa v tomto zápase zbabrať dalo. Za stavu 2:0 sme nedokázali hrať aktívne smerom dopredu. Potom sme dostali lacný kontaktný gól a v početnom oslabení sa to s nami zviezlo."

Ľuboš Nosický, tréner Dubnice: "Po nevydarenom vstupe do zápasu sa naše mužstvo vzchopilo a podalo vari najlepší výkon v sezóne. Hrali sme v pohybe, dali kontatkný gól a v druhej časti veľkou vôľou dokázali súpera predčiť. Cením si vôľu, bojovnosť, ktorou sme zápas otočili, ale najviac teší predvedená hra mužstva."

ViOn Zlaté Moravce - MFK Ružomberok 0:3 (0:1)

Góly: 2. a 46. Lačný, 52. Zošák, Rozhodoval: Havrilla, bez kariet, 1184 divákov
Zostavy a striedania: 
ViOn Zlaté Moravce: Bolek - Pavlenda, Klabal, Pavel Majerník, Chren (71. Candrák) - Kuračka, Macko (57. Ondrejka), Lalák, Tomášek - Pavelka (31. Kožiak), Salomon
MFK Ružomberok:  Penksa - Siva, J. Maslo, Peter Majerník - Sivčevič - Kukoľ (79. Pilár), T. Sedlák, Zošák, Ďubek - Pešíř (87. Mašek), Lačný (83. P. Maslo)

Ružomberčania mali raketový úvod, keď Lačný dostal v 2. minúte prihrávku medzi stopérov a zoči-voči Bolekovi s prehľadom skóroval. V 15. minúte skúšal Penksovú pozornosť Solomon, no jeho strele chýbala razancia. Vzápätí agilný Lačný vyhral osobný súboj v pokutovom území s Klabalom, ale jeho šikovná tečovaná strela skončila na brvne Bolekovej bránky. Na opačnej strane sa do lopty vari z 20 metrov oprel Pavol Majerník, no ani nemieril presne. V 41. minúte sa vo výbornej príležitosti ocitol Kúkoľ, no z troch metrov bránku netrafil. Úvod druhého dejstva bol vernou kópiou začiatku stretnutia, keď Lačný suverénne prešiel cez dvoch obrancov a pohodlne zvýšil na 2:0 pre Ružomberok. V 52. minúte Kúkoľ v malom vápne vycvičil Chrena, spätnou prihrávkou našiel Zošáka, ktorý pohotovou strelou k žrdi upravil na 0:3. Od tohto momentu to bola hra mačky s myšou, hostia domácich prevýšili vo všetkych činnostiach. Zošák naservíroval loptu Lačnému, no ten z piatich metrov odmietol hetrik. Bezradnosť domácich dokumentovala 80. minúta, keď Sedlák prešiel z vlastnej šestnástke k súperovej, no nedal.

DAC Dunajská Streda - Dukla Banská Bystrica 1:3 (1:1)
Góly: 37. Kováč - 70., 81. Uškovič, 30. Adámik, Rozhodoval: Kružliak, ŽK: Lenarth - Ďuriš, Adámik,  1600 divákov

Zostavy a striedania:  DAC: Minár - K. Németh, Adiaba, M. Kováč, Gerich - Abena - Parvin (67. Ľ: Zápotoka), Hasan (76. Lenarth), Boya - Bajevski, N'lend
Dukla: Boroš - Klučiar, Jarabica, Debnár, Kotrys - Janečka, Vajda (90.+ Brašeň), Poljovka, Hučko - M. Ďuriš (82. Gajdoš), Uškovič (89. Bruško)

Bystričania sa ujali vedenia po polhodine hry, keď na rohový kop Uškoviča vyskočil najvyššie Adámik a presnou hlavičkou k pravej žrdi prekonal Minára. Domáci následne zvýšili aktivitu a výsledkom bol vyrovnávajúci gól Kováča v 37. minúte. V druhom dejstve boli vojaci spod Urpína aktívnejším tímom a v poslednej dvadsaťminútovke strhli víťazstvo na svoju stranu. Hrdinom zápasu sa stal aktívny Uškovič, ktorý najskôr prekonal Minára strelou z 11 metrov a v 81. minúte vymietol pavučinu domácej bránky. Hráčom Dunajskej Stredy sa v závere nepodarilo už streliť ani kontaktný gól.