Skoro jasno
19°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Drogba v závere vybuchol ako ohňostroj
Zdielať na

Drogba v závere vybuchol ako ohňostroj

"Hanba," vykrikoval Drogba do kamier

Usporiadatelia ani tréner Guus Hiddink nedokázali reprezentantovi Pobrežia Slonoviny zabrániť v tom, aby si vylial hnev na hlavnom arbitrovi Tomovi Henningovi Övrebövi. Tomu vyčítal vo vytržení vykrikujúc najmä to, že v prospech "The Blues" neodpískal dve penalty, jednu z nich v nadstavenom čase. "Hanba, hanba!," vykrikoval následne Drogba do televíznych kamier úmyselne, aby jeho vehementný nesúhlas videlo čo najviac ľudí. Z jeho úst zazneli aj nepublikovateľné tvrdšie slová.

TASR

Napriek správaniu, ktoré bolo na hranici únosnosti sa tréner Chelsey Guus Hiddink svojho zverenca zastal. "Dokážem pochopiť jeho reakcie, bol plný emócií a adrenalínu, ale svoje správanie mal pod kontrolou. Keby už nemal a začal by napríklad rozdávať údery, musel by klub opustiť. Keďže sa nič také nestalo, plne ho chápem a postavím sa za neho," ochránil útočníka Holanďan.

Drogba dostal za svoje agresívne protesty žltú kartu po odpískaní, aj keď už v záverečných minútach zápasu na ihrisku nebol. Jeho akcie smerom na rozhodcu pokračovali aj v tuneli smerom k šatniam, kde mal dokonca odtlačiť aj Hiddinka, ktorý ho chcel upokojovať.