Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Wenger chce cez Manchester Utd. dvojgólovým triumfom
Zdielať na

Wenger chce cez Manchester Utd. dvojgólovým triumfom

Zdroj: TASR

Cez víkend oba tímy v Premiere league šetrili

Na Emirates Stadium si z Manchestru tím Arsena Wengera preniesol stále nádej na postup, keď vyšiel z prvého merania síl pomerne lichotivým spôsobom. ManU v ňom mali jednoznačne navrch, ale z množstva dobrých príležitostí dokázali skórovať len raz a tak nechali Arsenal stále v hre.

"Som presvedčený, že dokážeme United zdolať rozdielom dvoch gólov. Situácia je špecifická, jedného z dvoch tímov delí jediný duel od finále. Ak dáme my prvý gól, súper znervóznie, lebo vie, že keď dostane ďalší, je z hry von," analyzoval sebavedomo možnosti svojich tréner Wenger. Francúz nemôže rátať v LM s Andrejom Aršavinom, zranený je aj Eduardo, ale odpočinutých hráčov bude mať až siedmich. Tí nezasiahli do ligového zápasu v Portsmouthe, ale aj bez nich vyhrali Gunners hladko 3:0.

Arsenal je bez trofeje už štvrtú sezónu, Liga majstrov je jeho poslednou šancou čosi s ďalšou neúspešnou sezónou spraviť. Z historických štatistík vyplýva, že Arsenal ešte cez protivníka z Anglicka nikdy neprešiel, na druhej strane pozitívom pre neho je, že v posledných šiestich dueloch v LM v domácom prostredí neinkasoval. V utorok však môžu obe série pokojne aj pokračovať.

Alex Ferguson môže byť spokojný, anglický titul má jeho mužstvo na dosah po ľahkej výhre 2:0 na ihrisku FC Middlesbrough. Dôležité je aj to, že aj on mohol nechať odpočívať opory, keď napríklad Cristiano Ronaldo a Carlos Tevez sedeli na lavičke náhradníkov, Michael Carrick, Darren Fletcher či Edwin van der Sar ani tú nemuseli drať. Otázny je ale štart kľúčového stopéra Ria Ferdinanda, ktorý si narazil rebrá v prvom meraní síl. Patrice Evra v Middlesbrough len odkríval z ihriska, ale po ľahkom "šráme" by mal byť na zápas v poriadku.

"Keď zahráme to, čo v prvom polčase minulý týždeň, problémy nebudú. Nabudili sme našich divákov rýchlym futbalom, to je presne predstvenie, ktoré ponúkame, keď nám hra ide. Nemáme ilúzie o ľahkom zápase, ale v Európe sa nám darí a sme v dobrej pozícii po prvom dueli," konštatoval waleský reprezentant Ryan Giggs, ktorý pôjde do zápasu ako najlepší hráč Premiership sezóny 2008/09 podľa hlasovania kolegov.

Európska futbalové únia (UEFA) prisúdila atraktívny zápas do rúk Taliana Roberta Rosettiho, na čiarach mu budú pomáhať Paolo Carcagno a Stefano Ayroldi.

Odvetný zápas semifinále Ligy majstrov (streda 4. mája, 20.45):

Arsenal Londýn - Manchester United
rozhoduje Roberto Rosetti (Tal.) - prvý zápas: 0:1

Predpokladané zostavy:
Arsenal: Almunia - Eboue, K. Toure, Djourou, Gibbs - Walcott, Alex Song, Nasri, Fabregas - Bendtner, Adebayor
ManU: van der Sar - O'Shea, Evans, Vidič, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Cristiano Ronaldo, Rooney, Tevez