Zatiahnuté, dažďové prehánky
13°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Žilina remizovala v Trnave, titul sa vzďaluje
Zdielať na

Žilina remizovala v Trnave, titul sa vzďaluje

Zdroj: TASR

Spartak - Žilina 1:1

Spartak Trnava - MŠK Žilina 1:1 (1:1)
Góly: 21. Hruška - 40. Rilke. Rozhodca: Havrilla, ŽK: Kopúnek, Jelenkovič - Guldan, 4858 divákov.
Zostavy a striedanie:
Spartak Trnava: Hrdina – Došek, Kopúnek, Doležaj, Ľ. Hanzel - Devátý (70. Ďuriš), Procházka, Jelenkovič, Hruška - Franca (67. Kebe), Kožuch
MŠK Žilina:  Perniš - Šourek, Pečálka, Piaček, Tesák - Štrba - Rilke (81. Guldan), Poliaček (64. Karoglan), Jež, Vladavič - Oravec (30. Lietava)

Prvých dvadsať minút z poľa druhého a tretieho mužstva tabuľky priniesol obojstranne zaujímavý útočný futbal medzi šestnástkami aj na HUSTE.tv. V 21. minúte trnavskí diváci zakričali gól. Po rohovom kope Hrušku hlavičkoval do poľa Procházka, žilinská obrana loptu odvrátila k Hruškovi a ten bombou pod brvno nedal Pernišovi šancu. O tri minúty hlavička Francu tesne minula ľavú šibenicu. Žilinčania mali prvú príležitosť po polhodine hry, ale center Rilkeho odvrátil Kopúnek na roh. V 40. minúte po zaváhaní stredu trnavskej obrany bolo vyrovnané, keď prihrávku Lietavu poslal neatakovaný Rilke za chrbát Hrdinu. Do šatní mohli ísť veselší domáci spartakovci, keď už v nadstavenom čase po centrovanej lopte Došeka napálil Hruška loptu priamo do brankára Perniša. Nástup do druhého polčasu patril Žiline, ktorá sa snažila získať vedenie na svoju stranu. V 51. minúte vystrelil z otočky tesne vedľa Lietava. Na opačnej strane prihrávka prenikajúceho Procházku ku Kožuchovi neprešla a bolo po šanci domácich. V 68. minúte strelu Hrušku vytlačil Perniš na roh. V poslednej stvrťhodine sa strelecky nepresadili ani striedajúci hosťujúci Karoglan a domáci Ďuriš a tak zostalo pri zaslúženej remíze 1:1.

Karol Pecze, tréner Trnavy: "Túžili sme po víťazstve, získali sme vedenie, no v prvom polčase sme zahodili aj dve dobré šance, ktoré mohli rozhodnúť. Žilinčanom sa podarilo vyrovnať. Na oboch stranách bolo vidieť snahu vyhrať. Konečný výsledok nič nerieši. Dnes sme nehrali nátlakový futbal, pretože začiatok stretnutia vzhľadom na to, že bolo dosť teplo, značne ovplyvnil náš spôsob hry."
Vladimír Kuťka, tréner Žiliny: "Dnes sme chceli v Trnave zvíťaziť, aby sme živili šancu na titul. Videli sme na naše pomery veľmi dobrý futbal. Konečný výsledok nám v naháňačke so Slovanom nepomohol."