Skoro jasno
20°
Bratislava
Lesana
5.5.2024
Wenger na Ronalda nasadí Gibbsa, v "žltom nebezpečenstve" budú domáci
Zdielať na

Wenger na Ronalda nasadí Gibbsa, v "žltom nebezpečenstve" budú domáci

Zdroj: TASR

"Gunners" budú bez van Persieho

Francúzsky tréner "gunners" Arsene Wenger nemá k dispozícii zraneného kanoniera Robina van Persieho a bývalého obrancu ManU Mikaela Silvestreho (chrbát). Hrať nemôže ani ruský kanonier Andrej Aršavin, ktorý v ročníku už hájil farby Zenitu Petrohrad v pohárovej Európe, dlhodobo mimo je Čech Tomáš Rosický. Trénerovi "červených diablov" Alexovi Fergusonovi zasa bude chýbať Gary Neville.

Ústrednými postavami by tak v stredu mali byť veterán Ryan Giggs na domácej strane, resp., španielsky špílmacher Cesc Fabregas u hostí. Ferguson šetril Giggsa cez víkend v lige, waleský stredopoliar môže proti Arsenalu nastúpiť na jeho 800. duel v drese United a platiť by mal najmä obrovskými skúsenosťami. Proti Tottenhamu (5:2) sa dvoma gólmi navnadili Wayne Rooney a Cristiano Ronaldo, na hrote by mal operovať aj ďalší ofenzívny klenot Dimitar Berbatov. Ale dvoma víkendovými gólmi zariadil ligovú výhru Arsenalu nad Middlesbrough aj Fabregas, a tak pred škótskym koučom stojí úloha, ako eliminovať hráča, na ktorom momentálne stojí a padá hra Arsenalu.

"Do zápasu ideme tak, ako na každý iný v pohárovej Európe. Vždy s vierou dať gól a zvíťaziť. Budú to veľmi prestížne zápasy, obaja súperi pôjdu na maximum. Od začiatku sezóny sa hra oboch zlepšuje, forma by mala gradovať v tomto čase," povedal Wenger, ktorého doplnil Kolo Touré: "Tlak cíti najmä Manchester, pretože on by mal zvíťaziť. Je to síce obhajca, ale my urobíme všetko, čo bude v našich silách. Myslím, že vieme ako hrať proti ManU, vždy sa s nami dosť natrápili." Wenger zrejme nasadí na Portugalčana C. Ronalda iba 19-ročného Kierana Gibbsa. "Nech sa ukáže. Je dobrý a inteligentný hráč. Naskočil do tímu v neľahkom čase, keď hráme s veľkými súpermi, ale už ukázal charakter. Myslím, že v stredu podá výborný výkon," podržal spoluhráča Touré.

Manchester môže stále predĺžiť jeho rekord v počte zápasov v LM bez prehry, momentálne je na méte 23. Doma v súťaži už neprehral 20 zápasov, z ktorých 15 vyhral. "Červení diabli" bojujú aj o šancu stať sa prvým klubom, ktorý by v novodobej histórii LM obhájil titul. Zápas má tradične výkop o 20.45 hod, ako hlavný ho povedie Dán Clas Bo Larsen, v "žltom nebezpečenstve" sú Wayne Rooney, Patrice Evra (obaja Manchester United) a Abou Diaby, Samir Nasri a Alex Song (všetci Arsenal).

1. semifinále Ligy majstrov 2008/2009, streda 29. apríla o 20.45 h:

Manchester United - Arsenal Londýn
pravdepodobné zostavy:
ManU: van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson, Carrick, Giggs - Cristiano Ronaldo, Rooney, Berbatov
Arsenal: Almunia - Eboue, K. Toure, Djourou, Gibbs - Walcott, Alex Song, Nasri, Fabregas - Bendtner, Adebayor
rozhoduje Claus Bo Larsen (Dán.)