Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Barcelona favoritom, Hiddink vymýšľa pascu na Messiho
Zdielať na

Barcelona favoritom, Hiddink vymýšľa pascu na Messiho

Zdroj: TASR

zápas rozhoduje Wolfgang Stark

Argentínčan je aktuálne najlepším strelcom LM, kontá súperových brankárov zaťažil ôsmimi gólmi. Navyše je aj skvelým hráčom do kombinácie a vie vytvoriť príležitosti spoluhráčom v ofenzíve Samuelovi Eto'ovi či Thierrymu Henrymu. Hiddinkovi situáciu komplikuje aj fakt, že na ľavej strane obrany nemôže počítať so suspendovaným Ashley Coleom. Preto cez víkend v ligovom víťaznom zápase s West Hamom United (1:0) skúšal na tomto poste inak pravého beka Jose Bosingwu. "Mohol by som začať vyplakávať, že mi Ashley na tomto poste chýba a použiť to ako prípadné alibi. Ale nie som z tej sorty, naopak, v hráča, ktorý ho tam nahradí, mám úplnú dôveru," cituje bývalého trénera Realu Madrid a FC Valencia, ktorý je súčasne aj koučom ruskej reprezentácie, oficiálny klubový web. "Hociktorého hráča, ktorý bude hrať proti Messimu, čaká enormný kus práce. Je to totiž najproduktívnejší futbalista na svete a súčasne hráč, na ktorého sa radi pozeráte, ale len keď proti nemu nehráte," skladal Messimu komplimenty Hiddink. Tomu budú chýbať aj zranení stopér Ricardo Carvalho a obranca Paulo Ferreira. Cez víkend dal Holanďan voľno Didierovi Drogbovi, Michaelovi Ballackovi, Michaelovi Essienovi a Alexovi.

Útočník hostí Nicolas Anelka si dobre uvedomuje, že jeho mužstvo nemôže v katalánskom kotle inkasovať rýchly gól, tak ako sa to "podarilo" predchádzajúcim obetiam výberu trénera Josepha Guardiolu Bayernu Mníchov a Olympique Lyon. "Proti tímu ako je Barcelona sa hrá ťažko, ak sa inkasuje prvý rýchly gól. Ak takýto zápas prehráte nejakým vyšším skóre, tak už to ani v odvete nedokážete dobehnúť. Preto je dôležité, aby sme dosiahli v prvom zápase dobrý výsledok. Preto budeme určite sústredenejší na obranu, ako obyčajne," povedal bývalý víťaz LM v drese Realu Madrid (2000), no dodal: "Už sme vyradili Juventus aj Liverpool. Oba sú veľkokluby. Vieme, ako vyradiť takýchto veľkých súperov, a teraz je na rade Barcelona."

Barcelona je jediným neanglickým zástupcom z kvarteta semifinalistov. Víťaz LM z 2006 minulú sezónu vypadol v semifinále s Manchestrom United, o čom rozhodol gól veterána Paula Scholesa. Tréner Kataláncov Guardiola má k dispozícii všetkých hráčov, až na dlhodobo zraneného Gabriela Milita. Cez víkend "Barca" remizovala v šlágri Primera División s Valenciou 2:2 a jej náskok na druhý Real Madrid sa scvrkol na štyri body. "LM je ale o niečom inom. Musíme dobre zregenerovať. Pred nami je najdôležitejší týždeň roka a všetci to dobre vieme. Na hráčoch nie je vidieť žiadnu únavu. Sme ako stroj," povedal bývalý stredopoliar Barcelony a španielskej reprezentácie, ktorého hráčov cez nadchádzajúci víkend čaká aj El Clásico na štadióne Santiaga Bernabeua. Podľa Sydoua Keytu hráči Barcelony dobre poznajú ich londýnskeho súpera. "Ich tréner odvádza skvelú prácu, vie mužstvo výborne pripraviť na jednotlivé zápasy. Ale aj my sme videli veľa ich zápasov a vieme zanalyzovať, kde sú ich slabé stránky, resp. odkiaľ nám od nich hrozí najväčšie nebezpečenstvo."

Zápas povedie ako hlavný rozhodca Nemec Wolfgang Stark, na čiarach mu budú pomáhať krajania Jan-Hendrik Salver a Mike Pickel. Odveta, ktorá určí účastníka rímskeho finále (27. mája), je na programe 6. mája na Stamford Bridge. V "žltom nebezpečenstve" sú Daniel Alves, Sergio Busquets a Carles Puyol (Barcelona), resp. Nicolas Anelka (Chelsea).

1. semifinále Ligy majstrov 2008/2009, utorok 28. apríla o 20.45 h:

FC Barcelona - Chelsea Londýn
pravdepodobné zostavy:
Barcelona: Valdes - Daniel Alves, Pique, Puyol, Silvinho - Xavi, Y. Touré, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry
Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Terry, Bosingwa - Ballack, Essien, Lampard, Kalou, Malouda - Drogba
rozhoduje Wolfgang Stark (Nem.)