Oblačno
25°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slovan nezaváhal v Zl.Moravciach, Prešov a DAC doma zvíťazili
Zdielať na

Slovan nezaváhal v Zl.Moravciach, Prešov a DAC doma zvíťazili

Zdroj: TASR

Vonku zvíťazil iba Slovan, Trnava a Ruža uchmatli bod

ViOn Zlaté Moravce - Slovan Bratislava 0:3 (0:2)
Góly: 7. Valachovič, 38. Slovák, 57. Halenár. Rozhodca: Chmura, ŽK: Majerník, Macko, Klabal - Dobrotka, Hanek, 3892 divákov.
Zostavy a striedania:
ViOn Zlaté Moravce: Bolek (80. Brezina) - Pavlenda, Klabal, Majerník, Chren - Kuračka, Macko (67. Náther), Lalák, Candrák (64. Tomko) - Pavelka, Kožiak
Slovan Bratislava: Bičík - Dobrotka (54. Petráš), Valachovič, Hanek, Breznaník - Obžera, Kozák (79. Černák), Serrano, Slovák - Halenár, Masaryk (51. Meszároš)

V elektrizujúcej atmosfére sa úvod stretnutia niesol v réžii belasých. V 7. min Slovákovu strelu z uhla Pavlenda odvrátil na rohový kop, ten rozohral Kozák, lopta sa dostala na kopačku Valachoviča, ktorý nekompromisnou strelou pod brvno otvoril skóre stretnutia - 0:1. V 25. min Kožiakova strela sa od brnva odrazila k nekrytému Candrákovi, ale toho Bičík vychytal. Po polhodine hry si na Mackov center vyskočil Klabal, ale jeho hlavička pozorného Bičíka neprekvapila. V 38. min po evidentnom faule v pokutovom území na Macka zostala píšťalka rozhodcu nemá, aby z protiútoku ďalekonosná strela Slováka skončila za Bolekovým chrbtom - 0:2. V 43. min na Kozákov center z rohu si vyskočil Dobrotka, ale jeho hlavička skončila na žrdi Bolekovej brány. V druhom dejstve sa domáci snažili o skorigovanie výsledku. Prebiehala 53. minúta, v stopercentnej šanci sa ocitol Chren, ale zoči-voči Bičíkovi vari z ôsmich metrov trestuhodne prestrelil. Odpoveď nenechala na seba dlho čakať. v 57. min predviedli belasí biliardovú akciu, Obžera priťukol Halenárovi, ktorý z dvoch krokov pohodlne poslal loptu do prázdnej brány - 0:3. V 60. min Hanek v pokutovom území fauloval Kožiaka a kopala sa jedenástka. Streleckú mizériu Zlatomoravčanov prezentoval Macko, ktorý ani z bieleho bodu netrafil bránu. V 66. min mal gól na kopačke striedajúci Meszároš, ktorý sa rútil sám na Boleka, ale mieril iba do neho. Od tohto momentu sa stretnutie prakticky iba dohrávalo. V záverečnej minúte mohol skórovať Meszároš, ale jeho pohotovú hlavičku Brezina kryl, a tak sa stretnutie napokon skončilo očakávaným víťazstvom favorita.

Štefan Horný, tréner Zlatých Moraviec: "Opäť hrubá chyba v úvode, keď sme nabili na gól Valachovičovi. V druhom polčase, keby sme boli dali kontaktný gól, mohli sme zápas zdramatizovať. Musím súperovi pogratulovať k víťazstvu. Nie je hanbou prehrať s dnešným Slovanom."
Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Do zápasu sme vstúpili podľa našich predstáv, dali sme rýchly gól a išli sme jednoznačne za víťazstvom. Po zmene strán sme predviedli zopár pekných akcií, na ktoré sa dalo pozerať."

TASR

Artmedia Petržalka - Spartak Trnava 0:0
Rozhodca: Vlk, ČK: 28. Gueye (za stiahnutie Sylvestra), 1475 divákov.
Zostavy a striedania:
Artmedia Petržalka: Kamenár – Čikoš, Struhár, Burák, Konečný - Horváth (60. Kóňa), Saláta - Czinege, Patrik Mráz - Majtán (66. Caihame), Sylvestr
Spartak Trnava: Hrdina – Došek, Gueye, Doležaj, Ľ. Hanzel - Jelenkovič (81. P. Ďuriš) - Devátý, Procházka, Kopúnek, Hruška (86. Husár) - Kožuch (75. Franca)

Súboj dvoch popredných mužstiev jari dlho niesol znaky obojstranne opatrnej hry, čo mohli potvrdiť aj diváci na HUSTE.tv. Začínalo sa zdĺhavým rozohrávaním lopty v zadných radoch, pokračovalo neplodnou kombináciou v strede poľa a keďže takmer úplne absentovala finálna prihrávka, brankári zostali neohrození. Po polhodine hry mohol nastať obrat v prospech domácich, Sylvestr sa dostal do súboja s Gueyem, rozhodca v ňom zbadal stiahnutie Petržalčana a zapískal priamy kop. Na prekvapenie Trnavčanovi ukázal červenú kartu. Z voľného kopu trafil Patrik Mráz žrď. To boli na dlhé minúty azda jediné vzrušujúce momenty zápasu. Až poslednú polhodinu začali domáci využívať číslenú hráčsku prevahu, tlačili sa do trnavského pokutového územia, ale v zmätku sa lepšie orientovali trnavskí obrancovia. Vydržalo to až do konca zápasu, a tak bezgólový stav je z jeho priebehu úplne logický.

Michal Hipp, tréner Artmedie: "Trnavčania sú vyzretým mužstvom a vedeli do svojho oslabenia získať v poli prevahu. Hra bola vyrovnaná a keď sme v druhom polčase nevedeli svoj tlak a dobré príležitosti využiť na gól, museli sme sa uspokojiť s remízou."
Karol Pezce, tréner Spartaka: "Svedomite sme sa pripravovali na zápas s mužstvom, ktoré hrá na jar veľmi úspešne. Naše plány však padli po polhodine zápasu, keď sme prišli o vylúčeného hráča. Koncentrovali sme sa na obranu a chceli sme využiť protiútoky, z ktorých mal veľkú šancu na gól Kožuch."

TASR

DAC Dunajská Streda - MFK Košice 2:1 (1:1)
Góly: 8. N'lend, 47. Beniušis - 41. J. Novák. Rozhodca: Fajčík, ŽK: Varga - Kuzma, 5251 divákov.
Zostavy a striedania:
DAC Dunajská Streda: Minár - Regedei, Adiaba, Varga, Gerich - Opoku (46. Parvin), Boya, Abena, Hassan (76. L. Zápotoka) - Bajevski, N'lend (46. Beniušis)
MFK Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, R. Cicman, Juhár - Dobias - Viazanko (77. Serečin), K. Kuzma, Milinkovič - Škutka, J. Novák

Novému trénerovi Zlatkovi Kranjčarovi sa premiéra vydarila. Už v 3. min Minár vyrazil loptu z rohového kopu smerujúcu do jeho brány. Vzápätí prišla kontra. Domáce útočné duo predviedlo ukážkovú akciu, Hassanova krížna prízemná prihrávka našla nabiehajúceho N'lenda, ktorý bezpečne prekonal Putnockého. Vyrovnanie mal v 12. min na kopačke Milinkovič, keď lopta po jeho strele opečiatkovala brvno brány. V 24. min Minár s istotou zlikvidoval dve nebezpečné strely Milinkoviča, ale pred záverom polčasu predsa len kapituloval. Obrancovia nechali veľa priestoru Novákovi, ktorý z otočky vyrovnal. Hneď po zmene strán Bajevski zacentroval novému mužovi na ihrisku Beniušisovi, ktorý hlavou dostal domácich opäť do vedenia. Košice v závere pritlačili, usilovali sa o skorigovanie výsledku. Vyznamenal sa Minár, ktorý vyrazil dve nebezpečné strely Serečina a Nováka.

Zlatko Kranjčar, tréner Dunajskej Stredy: "Musím pochváliť svoje mužstvo, lebo proti dobrému súperovi hralo so srdcom. Začali sme dobre, dali vedúci gól, ale súper zaslúžene vyrovnal. Posledných desať minút hrali Košice vabank, vytvorili si aj šance, ale nepodarilo sa im vyrovnať. Čaká nás ešte veľa roboty s mužstvom. Diváci boli naším dvanástym hráčom."
Ján Kozák, tréner Košíc: "Bolo vidno, že v Dunajskej Strede urobili cez týždeň veľa práce. Prišiel nový tréner, mužstvo hralo oveľa tímovejšie ako v iných zápasoch. Prišli sme v nepravý čas, ale aj tak sme si vypracovali viacero gólových šancí, no nedali z nich góly. Futbal je niekedy krutý a dnes bol taký voči nám."

1. FC Tatran Prešov - Dukla Banská Bystrica 2:1 (1:1)
Góly: 44. Papaj, 69. Belejík - 4. Ďuriš. Rozhodca: Šipoš, ŽK: Josl, Penksa - Gajdoš, Pančík, ČK: 88. Tóth (Banská Bystrica), 2300 divákov.
Zostavy a striedania:
1.FC Tatran Prešov: Baláž - Ščasný, Čep, Farbák, Josl - Baran - Papaj, Katona, Vršajevič (82. Šafranko) - Takáč (46. Penksa), Belejík (90. Pekár)
Dukla Banská Bystrica: Boroš – Kľučiar, Jarabica, Debnár, Hučko - M. Pančík, Vajda (76. Laksík), Poljovka, Gajdoš (65. Janečka) - Michal Ďuriš, Uškovič (57. Tóth)

Hostia neskórovali v predchádzajúcich štyroch zápasoch, no v Prešove prekvapili raketovým nástupom. K nemu im výraznou mierou pomohol domáci obranca Farbák, ktorý sa na hranici šestnástky pošmykol, "prenechal" loptu bystrickému Ďurišovi, ktorý otvoril strelecký účet zápasu. Prešovčanov tento moment evidentne vyviedol z miery. Snahu im uprieť nemožno, ale boli nervózni, dopúšťali sa chýb, nefungoval im stred poľa. Vážnejšie možnosti na vyrovnanie si vypracovali až v závere polčasu. Baranovu hlavičku odvrátil pred bránkovou čiarou Poljovka, Joslovu strelu z diaľky spod brvna vyrazil Boroš na roh. Domáci nakoniec dosiahli vyrovnávajúci gól v 44. min, keď Papaj z asi 25 m trafil presne do pravého horného rohu Borošovej bránky. Niekoľko sekúnd pred prestávkou ešte vystrašil domácich strelou Vajda, ktorú brankár Baláž s námahou vyrazil.   V druhom polčase Prešovčania zlepšili hru, výsledkom čoho bol ich druhý gól v 69. min, ktorý po akcii Penksu a Katonu strelil Belejík. V 78. min opäť domáci obranca Farbák urobil chybu, ale šancu Tótha zneškodnil brankár Baláž. V 87. min Bystričania síce dostali loptu do siete avšak gól pre postavenie mimo hry neplatil a tak si Prešovčania pripísali do tabuľky 3 body.

Ján Pivarník, tréner Tatrana Prešov: "Som veľmi rád, že sme konečne pretrhli jedenásťzápasovú sériu bez víťazstva. Náš výkon má stúpajúcu tendenciu, už v predchádzajúcich dvoch zápasoch sme dali po dva góly, akurát na výsledkoch sa to neprejavilo. Raz to však muselo prísť."
Jozef Jankech, tréner Dukly Banská Bystrica: "Videli sme celkom kvalitný zápas. Využili sme hneď prvú chybu, ktorú nám súper ponúkol, ale mrzí ma, že sme mu dovolili otočiť vývoj zápasu. Nakoniec to malo byť podľa môjho názoru remízové stretnutie, pretože v závere sme dali regulárny gól."

MFK Dubnica - MFK Ružomberok 1:1 (1:0)
Góly: 15. (z pok. kopu) Grendel - 54. Pešír. Rozhodca: Smolák ŽK: Pleva, Grendel - Zošák, Božok, J. Maslo, 1630 divákov.
Zostavy a striedania:
MFK Dubnica: Zajac - Nosek (39. Zapalač), Jánošík, Chmelík, Pleva - Držík, Seye (85. Ulrich) - Grendel (68. J. Vavrík), J. Zápotoka - T. Zápotoka, M. Kuzma
MFK Ružomberok:  Hajdúch (81. Smieška) - Siva, J. Maslo, Peter Majerník, Ďubek – T. Sedlák, Kukoľ (57. Sivčevič), Zošák, Božok - Lačný, Pešír (79. P. Maslo)

Na dubnickom trávniku sa od začiatku oba tímy snažili hrať dôrazne, pričom dbali na rýchlu ofenzívnu aktivitu. Šancu T. Zápotoku hasil ružomberský Kukoľ, na druhej strane skúšal šťastie Zošák, ale brankár Zajac bol pozorný. V 15. min zahral hosťujúci Siva v pokutovom území rukou a nariadený pokutový kop Grendel s istotu premenil. V 39. min musel siahnuť domáci tréner ku striedaniu po zranení Noseka. V závere polčasu mali šance na strelenie gólu na jednej strane J. Zápotoka a na druhej P. Maslo, ale obe ostali nevyužité. Druhý polčas otvorili domáci šancou Seyeho, ale jeho hlavička netrafila priestor Hajdúchovej bránky. V 54. min hostia vyrovnali, keď lopta po prudkej strele Pešíra spoza šestnástky skončila za Zajacovým chrbtom. Stredová formácia hostí bola čoraz aktívnejšia, k výbornému výkonu sa rozohral Božok, cez ktorého išla väčšina akcií Ružomberka. Množili sa aj strelecké pokusy hostí, ale pozorný brankár Zajac vychytal niekoľko gólových šancí Ružomberčanov a najviac sa vyznamenal v 86. min pri šanci Božoka. V nadstavenom čase sa konečne prezentovali aj domáci, ale Kuzmov pokus neohrozil ružomberskú bránku.

Ľuboš Nosický, tréner Dubnice: "Narazili sme na kvalitného súpera, ktorý nás napokon predčil v nasadení a rýchlosti. Snahu hráčom vyčítať nemôžem, ale skôr sme bojovali ako tvorili. Mali sme dnes šťastie, že sa to skončilo 1:1. Brankár Zajac nás podržal, predviedol niekoľko výborných zákrokov."
Michal Bílek, tréner Ružomberka: "Darili sa nám kombinácie, dostávali sme sa do zakončenia, ale gólovo sme v úvode nič nedotiahli. Súper chodil do brejkov, po jednom z nich sme nešťastne prehrávali z pokutového kopu. Hralo sa na výborne pripravenom ihrisku, čo nám svedčilo. Predviedli sme dobrú hru, ale trápi nás koncovka. Toľkoto šancí sme už v zápase dávno nemali a tak dnes získaný bod je málo."