Zatiahnuté
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Radolský v Žiline skončil, jeho nástupcom Tomáš Kuťka
Zdielať na

Radolský v Žiline skončil, jeho nástupcom Tomáš Kuťka

Úradujúci majster je na 2. mieste

Úradujúci vicemajster je momentálne v tabuľke najvyššej súťaže na druhom mieste, na vedúci Slovan Bratislava stráca 6 bodov. V poslednom ligovom zápase remizovali Šošoni doma s Prešovom 2:2, ešte predtým remizoval na Pasienkoch s majstrovskou Artmediou Petržalka 0:0. Na žilinskej lavičke je to už druhá výmena na poste hlavného kouča v prebiehajúcej sezóne. Radolský nastúpil na post po českom odborníkovi Pavlovi Vrbovi v septembri minulého roku. Celkovo ide už o trinástu výmenu v Corgoň lige v aktuálnej sezóne.

Nový kormidelník povedie tím štvornásobného slovenského majstra do konca tejto sezóny. Zmena by mala priniesť oživenie do mužstva, ktorého cieľom je stále bojovať o titul v Corgoň lige. Vedenie MŠK Žilina zároveň odstupujúcemu Dušanovi Radolskému poďakovalo za jeho prácu v klube a za podiel na úspechoch MŠK Žilina v Pohári UEFA, ktoré s mužstvom dosiahol počas svojho pôsobenia.

Nový tréner Vladimír Kuťka sa narodil 15. novembra 1977 v Zlatých Moravciach, po skončení gymnázia v Nitre študoval na FTVŠ UK v Bratislave. V roku 2003 získal trénerskú A-licenciu I. triedy, v súčasnosti končí doškoľovanie Pro licencie. V MŠK Žilina pôsobí od roku 2005 ako mládežnícky tréner, za toto obdobie viedol vekové kategórie do 15, 16, 18 a 19 rokov. "Je to pre mňa životná šanca a mojím cieľom je bojovať s týmto tímom až do konca o titul," vyjadril sa nový kormidelník.