Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
V SP rabovala Petržalka v Ružomberku, Košice na Slovane
Zdielať na

V SP rabovala Petržalka v Ružomberku, Košice na Slovane

Ružomberok - Artmedia 1:3, Slovan - Košice 0:1

MFK Ružomberok – Artmedia Petržalka 1:3 (1:1)
Góly: 21. Lačný – 41. Majtán, 70. Czinege (z 11 m), 90. Caihame. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Siva, Zošák, T. Sedlák - Sylvestr, Caihame, 2345 divákov

Zostavy a striedania:
Ružomberok: Hajdúch - Siva, J. Maslo, Peter Majerník, Ďubek – T. Sedlák, P. Maslo (82. Pilár) – Božok (71. Kukoľ), Zošák  – Pešíř (71. Mašek), Lačný
Petržalka: Kamenár – Bagayoko (65. Číkoš), Struhár, Burák, Konečný – Horváth. Czinege, Saláta, Patrik  Mráz – Majtán (90.+ Kóňa),  Sylvestr (79. Caihame)

Od začiatku sa pod Čebraťom hral svižný futbal. O prvý vážny vzruch sa v 11. minúte postaral J. Maslo, keď stredom prenikol do šestnástky hostí, avšak vo výhodnej pozícii nedal svojej koncovke žiadúcu razanciu. Kamenár jeho prízemnú strelu vyrazil. V 21. minúte sa Ružomberčania po veľmi pekne rýchlej akcii ujali vedenia. Zošák na ľavej strane našiel nabiehajúceho Ďubeka, ktorý pred bránkou Artmedie našiel Lačného a mladý útočník MFK zblízka rutinovane poslal loptu do siete. V 34. minúte mal Pešíř na kopačke druhý úspech Liptákov, lenže spoza "malého vápna" tesne minul bránku Petržalky. V 41. minúte však zahrmelo na opačnej strane. Po centri Mráza Majtán zblízka hlavou vyrovnal. Do prestávky ešte mohol skóre zmeniť domáci Lačný, avšak v nádejnej pozícii pálil vysoko nad.

Vstup do 2. polčasu sa niesol v znamení ružomberskej prevahy. V 52. minúte Pešířovu strelu zlikvidoval Kamenár. Domáci sa aj naďalej tlačili pred bránku Artmedie, ale stroskotávali na dobrej organizácii bratislavských obranných radov. Petržalka sa stiahla a domáci prevzali iniciatívu. V 69. minúte prišiel protiútok Petržalky a po regulárnom súboji v rohu šestnástky medzi domácim P. Maslom a Mrázom všetkých šokoval rozhodca Vnuk, keď ukázal na značku pokutového kopu. Loptu si postavil Czinege a upravil na 1:2. V 78. minúte Mašek spálil tutovku na vyrovnanie. V 90. minúte Caihame po zaváhaní obrany MFK pridal tretí gól hostí, ktorí sú už jednou nohou vo finále.

Michal Bílek, tréner Ružomberka: "Vzhľadom na to ako bol zápas riadený nemám k nemu čo povedať. Na tlačovku som prišiel len preto, aby som nebol pokutovaný. Viac už nič nepoviem."

Michal Hipp, tréner Artmedie: "Na stretnutie sme sa poctivo pripravovali. Mapovali sme si hru súpera. Bolo nám jasné, že posledné úspešné výsledky Ružomberka vycházali z dobrej taktickej disciplíny. Chceli sme zvládnuť už začiatok zápasu, to nám viac-menej aj vyšlo. V 21. minúte ale súper po našej chybe išiel do vedenia. V druhom polčase nás párkrát podržal brankár Kamenár. Potom sme prevzali iniciatívu. Myslím si, že vzhľadom na šance a góly je tento výsledok spravodlivý."

Slovan Bratislava - MFK Košice 0:1 (0:1)
Gól: 29. Milinkovič. Rozhodoval: Šipoš, ŽK: Angelovič - Matič, Juhar, 3165 divákov

Zostavy a striedania: 
Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Hanek, Breznaník - Serrano - Obžera, Černák (63. Botelho), Angelovič (46. Slovák) - Halenár, Masaryk (54. Kozák)
Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, Cicman, Juhar - Viazanko, Kuzma (90. Kolbas), Dobias, M. Matič - Novák, Milinkovič (82. Škutka)

Prvá semifinálová streda Slovenského pohára žičila hosťom. V Ružomberku a na veľké prekvapenie aj na Tehelnom poli. Slovan k tomu prispel v prvom polčase zmeneným stredom poľa síce v dobrom úmysle, aby sa mohli od začiatku zápasu uplatniť hráči z lavičky Černák a Angelovič. Hoci tejto formácii usilovne - aj streľbou - pomáhal Halenár, neprinieslo to nejaký výsledok. Naopak, Košičania na tento priestor využívali pekné kombinácie a veľa pokusov dostať vysunutých útočníkov do nebezpečných pozícií. Až ju využil Milinkovič na vedúci gól a ako sa ukázalo aj víťazný. O odstránenie slabiny sa pokúsil tréner Ladislav Pecko návratom Slováka a Kozáka. Postupne sa ich zásluhou Slovan dostával do svojho známeho tempa, vyvíjal potrebný tlak, ale zakončovaniu chýbal um, presnosť a šťastie. Nakoniec striedajúci Košičan Škutka mohol v poslednej minúte zvýšiť na 2:0 pre hostí. Takže ligový líder si musí vybojovať postup do finále na košickej pôde.

Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Tentoraz nás o úspech pripravila nepochopiteľná zbrklosť, technické chyby a neadresné prihrávky. Verím, že v odvete to už bude naopak. Poskúsil som sa do zostavy uviesť niektorých hráčov, ktorí nehrávajú od začiatku, máme 22-členný káder a veľa ťažkých zápasov pred sebou. Preto dostali príležitosť ďalší hráči, ale v prvom polčase nepotvrdili svoje ambície. Nemám k zápasu viac čo povedať, lebo je ťažké dospieť k víťazstvu, keď inkasujeme prvý gól my."

Ján Kozák, tréner Košíc: "Veľmi nám pomohol gól, ktorý sme dosiahli na konci polhodiny hry. Mohli sme pokojne predvádzať svoju hru. V druhom polčase Slovan potvrdil svoju kvalitu, dostal nás pod veľký tlak, ale nemyslím si, že si vynútil nejakú pokojnú gólovú pozíciu. Chceme ísť v súťaži čo najďalej a čakáme na podporu našich divákov, ktorí chodia na zápasy v malom počte a myslím, že si tú podporu chlapci zaslúžili."