Polojasno
15°
Bratislava
Monika
7.5.2024
Pepe kopol protihráča a urazil rozhodcu, tvrdý trest ho neminie
Zdielať na

Pepe kopol protihráča a urazil rozhodcu, tvrdý trest ho neminie

Real vyhral nakoniec 3:2

Tri minúty pred koncom zápasu za stavu 2:2 Pepe fauloval Francisca Casquera a rozhodca nariadil jedenástku. Portugalský obranca v tom momente skratoval a Casquera ešte na zemi nakopol a štupľami mu skočil na chrbát. Pri následnej šarvátke udrel do tváre ďalšieho hráča Getafe, Juana Albina. Hlavný arbiter ho za to okamžite poslal pod sprchy. "Pepe kopol faulovaného hráča a ďalšieho udrel do tváre," napísal do správy hlavný rozhodca Carlos Delgado. To však ešte nebolo všetko. "Ten istý hráč pri odchode z ihriska povedal štvrtému rozhodcovi: 'Všetci ste synovia šľapiek'," pokračoval Delgado, ktorý dodal, že Pepe porušil ešte ďalšie pravidlo, keď sa vrátil späť na trávnik, aby oslávil víťazný gól Higuaína.

Portugalčan sa neskôr za svoje správanie ospravedlnil a vyhlásil, že chcel kopnúť len do vzduchu a nie do hráča. Jeho zákrok sa po zápase snažil obhájiť aj tréner "bieleho baletu" Juande Ramos, menej zhovievavý ale bol jeho spoluhráč Iker Casillas: "Keď máte na sebe dres Realu, nemôžete spraviť to, čo urobil Pepe."

Obranca pre červenú kartu automaticky vynechá najbližšie víkendové stretnutie s FC Sevilla a takmer isto nenastúpi ani na ďalší zápas proti prvej Barcelone. Pepemu navyše hrozí, že si nezahrá ani v jednom zo šiestich zostávajúcich zápasov tejto sezóny. Disciplinárna komisia by mala oznámiť definitívny trest do konca tohto týždňa.