Jasno
19°
Bratislava
Roland
9.5.2024
Lopta prešla Kamenárovi až v Nitre, Žilinu podkopol v úvode Prešov
Zdielať na

Lopta prešla Kamenárovi až v Nitre, Žilinu podkopol v úvode Prešov

Zdroj: TASR

25.kolo Corgoň ligy na HUSTE.TV

MŠK Žilina - 1.FC Tatran Prešov 2:2 (1:2)
Góly: 18. Oravec, 68. Vomáčka - 4. Katona, 12. Vršajevič. Rozhodca: Hracho, ŽK: Piaček, Vladavič - Farbák, Bernardo, Josl, Vršajevič, 2399 divákov.

MŠK Žilina: Perniš – Vomáčka, Šourek, V. Piaček, Tesák – Guldan (35. Karoglan), Adauto - Vladavič, Jež, Kvesič - Oravec

1.FC Tatran Prešov: Baláž - Ščasný, Farbák, Čep, Josl - Papaj, Katona (90. Piter-Bučko), Baran - Šafranko (59. Čertík), Vršajevič - Belejík (72. Bernardo)

Hneď prvá strela medzi tri žrde skončila v sieti. V 4. minúte dala žilinská obrana hosťujúcemu Katonovi priestor na hranici šestnástky a ten strelou k žrdi otvoril skóre. V 7. minúte po centri Prešovčana Papaja hlavičkoval nebezpečne Čep, ale Perniš jeho pokus s námahou vyškriabal na roh. V 12. minúte prišiel druhý úder hostí, po dorážke strely Farbáka sa radoval Vršajevič, pre ktorého nebol problém doklepnúť loptu do odkrytej brány MŠK. Žilina dala o sebe prvýkrát vedieť až v 18. min, keď zľava centroval Adauto a Oravec hlavičkou z hranice päťky znížil. Žilina po góle ožila, v 20. minúte sa dostal k zakončeniu z 10 m Adauto, ale Baláža neprekonal. V 27. min ten istý hráč neuspel ani po voleji spoza šestnástky. V 31. min Oravec nabíjal na hranici veľkého vápna Vladavičovi, ale ten bol zablokovaný a ani sa nedostal k strele. V 38. min Vladavičovu strelu z priameho kopu zo strednej vzdialenosti k žrdi kryl hosťujúci brankár. Tesne pred prestávkou sa v trme-vrme v pokutovom území ocitol na zemi Oravec, ale rozhodca neukázal na biely bod. Na konci prvého polčasu dal po dlhšom čase o sebe vedieť aj Tatran. Vršajevičova hlavička smerovala do horného rohu brány, ale Perniš sa zaskvel a loptu vyrazil. Hneď po zmene strán mohli domáci vyrovnať, Vladavič sa predral k zakončeniu, ale jeho strela skončila tesne vedľa žrde. V 61. min Karoglan hlavou pekne predĺžil na Oravca, ktorý vnikol do pokutového územia, ale bol tiesnený a ani sa nedostal k strele. V 68. min bolo vyrovnané, center z pravej strany Balážovi vypadol z rúk na nohu Vomáčku, ktorý do odkrytej bránky s prehľadom skóroval. V 75. min mohli ísť domáci do vedenia, ale po centri Ježa a hlavičke Karoglana pomohla prešovskému brankárovi žrď. V 81. minúte Papajov priamy kop poriadne pretiahol Perniša, ktorý s námahou vyrazil loptu do autu. Žilina v 84. min dopravila aj tretíkrát loptu do brány, Oravec najvyššie vyskočil na roh, ale gól pre ofsajd neplatil.

Dušan Radolský
, tréner Žiliny: "Za stavu 0:2 to začalo byť veľmi  zlé, ale otriasli sme sa a koniec prvého polčasu a celý druhý polčas  bol z našej strany dobrý. Sedemdesiatpäť minút sme boli lepším mužstvom a škoda, že sme museli doháňať dvojgólovú stratu, čo nebolo proti bojujúcemu Prešovu ľahké."

Roman Pivarník, tréner Prešova: "Sme spokojní s bodom. Chceli sme hrať aktívne, Žilinu potrápiť a hráčom som prízvukoval, aby sme domácim nedali nič zadarmo. Úvod nám vyšiel veľmi dobre, ale potom sme začali hrať pasívne. Dúfam, že hráčov tento výsledok nakopne."

Spartak Trnava - ViOn Zlaté Moravce 3:1 (2:1)
góly: 41., 67. Devátý, 45. Hruška - 33. Pavelka. Rozhodca: Pavlík, ŽK: Kuračka (Zl. Moravce). 3067 divákov.

Spartak Trnava: Hrdina – Doležaj, Gueye, Drobný (46. Jakubička), Husár - Deváty, P. Ďuriš (55. Procházka), Jelenkovič, Hruška - Bernáth, Kebe (72. Súkenník)
ViOn Zlaté Moravce: Bolek - Pavlenda, Klabal, P. Farkaš, Chren - Kuračka, P. Majerník (57. Kožiak), Macko, Lalák, R. Tomko (79. Bartoš) - Pavelka

Prvú šancu stretnutia mal po školáckej chybe Hrdinu Pavelka, ale loptu poslal vedľa opustenej trnavskej bránky. V 12. min sa uvoľnil v šestnástke Bernáth, ale vybiehajúceho brankára hostí neprestrelil. O tri minúty neskôr strelu Kebeho poľahky zneškodnil brankár Bolek. V 24. min mali hostia ďalšiu výbornú gólovú šancu, ale strelu Macka Hrdina reflexívne nohou vyrazil na roh. Po polhodine hry po závare v pokutovom území Zlatých Moraviec pretrelil Hruška a z hľadiska sa ozval piskot. V 32. min sa jediný útočník hostí Pavelka uvoľnil cez Gueyeho, ale netrafil trnavskú bránku. Už o minútu si Pavelka útočnú akciu zopakoval, ale s presnejšou koncovkou a hostia sa ujali vedenia. V 38. min štadión zapochyboval o čistote zápasu, keď po úniku dvojica Déváty - Bernáth proti Devátému vybehol hosťujúci brankár Bolek a voľný Bernáth po Devátého prihrávke zakončoval tak ľahkovážne, že Bolek stačil loptu z bránkovej čiary vykopnúť. V záverečných piatich minútach prvého polčasu sa však domáci dvakrát strelecky presadili, keď najskôr Deváty v 41. min krížnou strelou po zemi vyrovnal na 1:1 a v poslednej minúte prvej časti hry Hruška prudkou strelou strhol vedenie na stranu Spartaka. V druhom polčase pokračovali domáci v útočnom snažení. Kebe poslal loptu nad bránku hostí a strelu Procházku brankár Bolek kryl. Hostia pohorzili dvomi priamymi kopmi, ale strely Macka stačila trnavská obrana v oboch prípadoch zraziť na roh. Tretí gól Spartaka padol v 67. min po akcii Bernátha s Kebem a jeho autorom bol najlepší hráč zápasu Deváty, ktorý oblúčikom poslal loptu za chrbát Boleka. Do konca zápasu sa už hralo len v réžii domácich, ale gólový stav sa už nezmenil. Hostia po treťom góle akoby rezignovali na možnosť zisku čo i len jedného bodu.

Karol Pecze
, tréner Trnavy: "Dosiahli sme povinné víťazstvo proti súperovi, ktorý sa snažil u násw niečo uhrať. Vzhľadom na zostavu a množstvo zápasov v poslednom čase, ktoré sme odohrali sa lepší pohyb našich hráčov nedal očakávať. O našom víťazstve rozhodla snaha a úsilie hráčov. Súper bol aktívny a to nám robilo problémy. Verím, že počas tohto týždňa sa viacerí zo šiestich zranených hráčov dajú do poriadku."

Štefan Horný
, tréner Zlatých Moravcie: "Odohrali sme dobré stretnutie, hlavne v prvom polčase. Vedeli sme, že domáci majú problémy so zostavou. Ujali sme sa vedenia, ale dva góly pred koncom polčasu nám pokazili dobrú náladu. V druhom polčase domáci tretím gólom rozhodli. Napriek tomu, že hráči sa snažili, urobili viac chýb ako domáci a to rozhodlo."

MFK Košice - MFK Dubnica 2:1 (1:1)
Góly: 40. Viazanko, 85. Novák - 36. T. Zápotoka. Rozhodca: Trutz, ŽK: Matič - Vlasko, 720 divákov.

MFK Košice: Putnocký - Kišš, Bašista, Cicman, Juhár - Dobias (79. Teixeira) - Viazanko, M. Matič (62. Kolbas), Janič (62. Škutka), Milinkovič - Novák

MFK Dubnica: Zajac - Nosek (78. Vlasko), Jánošík, Chmelík, Zapalač - Držík, Seye - Grendel (62. Vavrík), J. Zápotoka (83. Tubonemi) - T. Zápotoka, M. Kuzma

Dubničania dôrazne išli za každou loptou v strede ihriska. Pristupovali k protihráčom a rýchlo prechádzali do protiútokov. Košičania, ktorým absentovali štyria zranení obrancovia, sa snažili vysokými loptami dostať cez stred ihriska. V úvode zápasu Milinkovičov center prihral z uhla Matič, ale obranca Zapalač vyhlavičkoval loptu z bránkovej čiary. Na druhej strane po chybách v neistej domácej obrane sa Kuzma zmocnil lopty, prehodil brankára, ale nedobehol loptu, ktorá tesne minula bránu. Po polhodine hry Matič kolmou prihrávkou našiel Nováka, ktorý išiel sám na bránu, ale brankár Zajac vybehol a zachránil. Ako sa podobné príležitosti premieňajú, mu ukázal na druhej strane v 36. min Tomáš Zápotoka, ktorý po chybe obrancu Kišša strelil prvý gól hostí. V závere polčasu po centre Milinkoviča Viazanko vyrovnal na 1:1 v 40. minúte. V poslednej minúte polčasu Novákovu strelu vyrazil dubnický brankár. V druhom polčase sa Košičania natrvalo usadili pred bránou svojho súpera. Proti dôslednej obrane sa dlho nedokázali presadiť. Viazanko v dobrej pozícii netrafil bránu a Novák v ďalšom úniku len slabo vystrelil. Hostia mali jednu príležitosť a mohli rozhodnúť. v 76. min po zle zahranej ofsajdovej pasci ušiel T. Zápotoka, ale brankár Putnocký jeho strelu vyrazil. Nakoniec boli šťastnejší Košičania. V 85. min Novák trafil centrovanú loptu, ktorá sa dokotúľala do dubnickej bránky. Premiéru v košickom mužstve mal iba 16-ročný Brazílčan Teixeira.

Ján Kozák
, tréner Košíc: "Čakal som dobrý futbal, lebo Dubničania dosiahli v poslednom čase dobré výsledky, ktoré neboli náhodné. Obe mladé mužstvá ukázali veľa dobrých výkonov. V prvom polčase sme mali viac gólových príležitostí, v druhom sme prevzali iniciatívu a za snahu sme si zaslúžili vyhrať. K futbalu patrí aj šťastie."

Ľubomír Nosický
, tréner Dubnice: "Chceli sme držať loptu pod kontrolou. V prvom polčase sa nám to darilo. V druhej časti hry sme strácali veľa lôpt. Košice si vyracovali prevahu a v závere dali aj víťazný gól. Spoľahli sme sa na rýchle protiútoky. Škoda, že ani jeden nevyšiel."

MFK Ružomberok - Dukla Banská Bystrica 1:0 (1:0)
Gól: 40. Lačný. Rozhodca: Valášek, ŽK: Kukoľ, T. Sedlák - Kotrys, Vajda, ČK: 88. Kotrys (B.Bystrica) po druhej žltej, 2208 divákov.

MFK Ružomberok: Hajdúch - Siva, J. Maslo, Peter Majerník, Ďubek – T. Sedlák, P. Maslo – Kukoľ (38. Božok), Zošák (81. Pilár) – Pešíř (62. Sivčevič), Lačný
Dukla Banská Bystrica: Boroš – Kľučiar, Jarabica, Poljovka, Kotrys - Pančík, Pečovský (58. T. Pančík), Vajda (80. Fiľo), Brašeň -  Michal Ďuriš (52. Laksík), Gajdoš

V nezáživnom prvom polčase sa hral statický futbal plný nepresností. Hra bola rozkúskovaná, chýbal väčší pohyb i futbalová myšlienka. V 5. min. zblízka, ale z uhla strieľal Lačný, no dobre postavený bystrický brankár Boroš loptu vyrazil. Prvá strela na domácu bránu smerovala v 21. minúte, keď zdiaľky vypálil Pečovský a Hajdúchovi, ktorý loptu vyrazil len pred seba, narobil značné problémy. Ospalý výkon Liptákov mohol v 35. min potrestať Pančík, keď nikým nekrytý sa po Pečovského prihrávke ocitol v domácej šestnástke, ale vo výbornej pozícii mieril nepresne. V 40. min po dlhšom čase bol vzruch pred bystrickou bránou a rezultoval z toho úvodný gól. Po centri Sivu, Lačný hlavou otvoril skóre, keď ešte Jarabica sa snažil loptu vykopnúť z bránkovej čiary, ale neúspešne. Druhý polčas bol celkove živší. V 50. min mohlo byť vyrovnané. Na konci rýchlej akcie Dukly bol Gajdoš, jeho "gólovú" strelu však Hajdúch vyrazil. Hostia sa aj ďalej snažili o vyrovnanie a tlačili sa pred svätyňu Liptákov. Postupne sa hra zase vyrovnala. V 72. min mohol Lačný pridať svoj druhý gól, ale stroskotal na vybiehajúcom Borošovi. V 79. min gólman Dukly nepustil Sivčeviča do tutovky včasným vybehnutím. V závere Bystričania dohrávali oslabení, pretože Kotrys v 88. min po druhej žltej videl aj červenú kartu.

Michal Bílek
, tréner Ružomberka: "Hoci to bol vyrovnaný zápas, naše víťazstvo považujem za zaslúžené. Strelili sme gól a chlapci mali ešte aj ďalšie dve stopercentné príležitosti. Verím, že tento výsledok nás povzbudí do ďalších ťažkých bojov. Teraz potrebujeme rýchlo zregenerovať sily, pretože v stredu nás čaká dôležité stretnutie s Petržalkou, ktoré potrebujeme tak zvládnuť, aby žila naša šanca na postup do finále Slovenského pohára."

Jozef Jankech
, tréner Dukly: "Chceli sme získať nejaký bod, a tento zámer sa nám viac-menej aj darilo plniť. Mužstvo malo možnosti streliť gól, avšak neuspelo. Veľmi ťažko dávame góly. Naopak inkasovali sme taký, ktorý nemusel byť, avšak ako každý sa ráta. Nepáčil sa mi záver zápasu, keď striedajúci hráči nepriniesli do hry to, čo som očakával."

 
FC Nitra - Artmedia Petržalka 1:1 (1:0)
Góly: 45+. Šimonek - 90+. Saláta. Rozhodca: Havrilla, ŽK: Labant, Šťastný - Horváth, Guédé, 2647 divákov.

FC Nitra: Hroššo - Šťastný, Labant, Tóth, Leško - Glenda, Barčík, Šimončič, Hodúr (80. Kopačka) - Šimonek (83. Kolár), Rák (90. Babic)
Artmedia Petržalka: Kamenár - Bagayoko, Struhár, Saláta, Konečný - Kóňa, Guédé, Pedro (63. Majtán), Horváth (74. Mráz) - Caihame (63. Czinege), Sylvestr

V 25. kole sa v Nitre predstavilo najúspešnejšie mužstvo jarnej časti, ktoré na jar dokonca ešte ani neinkasovalo. V 6. min skúšal šťastie z priameho kopu Barčík, ale mieril nad. V 18. min Hodúr pekne našiel Ráka, ale ten zakončil slabo. O tri minúty sa do šance dostali aj hostia. Bagayoko posunul na Caihama, a ten vyskúšal Hroššovu pozornosť. V 34. min to z 20 m skúsil Petržalčan Horváth, ale lopta išla tesne nad. O tri minúty na druhej strane po Barčíkovom centri zblízka hlavičkoval Labant len do hráča hostí. V nadstavenom čase prvého polčasu sa skončila Kamenárova neprestrelnosť, keď po Barčíkovej štandardke nedosiahol na hlavičku Šimoneka. Aj po zmene strán začali aktívnejšie Nitrania, Šimonekovu dobrú strelu zblokovali na roh a po Barčíkovom centri a Glendovej hlavičke sa gólman Petržalky musel poriadne natiahnuť. Hostia kontrovali možnosťami Pedra Czinegeho, avšak tie veľké nebezpečenstvo neznamenali. V závere sa potvrdilo nedáš-dopstaneš, keď po osi Kolár - Babic posledný menovaný z dobrej pozície nedal, a už v nadstavenom čase petržalský kapitán Saláta presnou hlavičkou rozhoodol o deľbe bodov.

Petar Kurčubič
, tréner Nitry: "Pred zápasom by som bol spokojný aj s bodom, avšak po zápase s bodom spokojný nie som. Myslím si, že dnes sme mali na víťazstvo. Spokojný som s tým, ako sme tento zápas odohrali. Len škoda toho záveru, keď sme mohli najprv dať druhý gól a vzápätí sme inkasovali."

Michal Hipp
, tréner Artmedie: "Vedeli sme, s kým máme do činenia a vedeli sme že Nitra bude chcieť zvíťaziť. Bol to taký vyrovnaný zápas, keďže aj mužstvá sa dobre poznajú. Bol to priemerný zápas bez veľkého množstva šancí. Počas celého zápasu nám chábala taká predfinálna prihrávka. Som rád, že sa nám nakoniec podarilo vyrovnať a remíza je podľa mňa zaslúžená."