Skoro jasno
17°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Žilina drží palce Wolfsburgu, víťazstvá jej prinesú dotácie
Zdielať na

Žilina drží palce Wolfsburgu, víťazstvá jej prinesú dotácie

Zdroj: TASR

Pekaríkovi pomáha v klube Jan Šimůnek

Zmluva s MŠK Žilina, odkiaľ Pekarík prišiel v zime medzi "vlkov" za 850.000 eur, totiž obsahuje klauzulu o ďalších platbách na účet corgoňligistu v prípade pohárovej účasti. "Suma, ktorú bude musieť boss Felix Magath vyložiť na stôl, však nemôže byť veľká. A pôjde s najväčšou pravdepodobnosťou o dobrú investíciu," napísal denník Aller Zeitung.

Už počas rokovaní o prestupe prorokoval prezident žilinského klubu, že sa jeho chránenec stane novým Philippom Lahmom. "To, že Slovák nemá strach pred veľkými menami, pocítil aj Bayern Mníchov. Pri triumfe 5:1 degradoval rastom nízky pravý obranca do úlohy štatistu nikoho menšieho ako Francka Ribéryho," pokračuje periodikum.

"Pred zápasom si pohovoríme o mojich súperoch a na čo si mám dávať pozor. To mi veľmi pomáha," prezradil Pekarík. Partnera na tieto rozhovory našiel v podobe českého obrancu Jana Šimůnka. Ten pre neho nie je iba kolegom v defenzíve, ale aj tlmočníkom. Šimůnek sa však občas musí Pekaríka spytovať na slovenské výrazy. "Naše jazyky sú si podobné, no niektorým slovám nerozumiem," prezradil v rozhovore pre internetový portál newsclick.de. V obrane ich česko-slovenská spolupráca funguje dokonale. "Je skvelé, že Jan hrá vedľa mňa. Takto sa môžeme lepšie dorozumieť," doplnil ho Pekarík.

Prítomnosť priateľky Evy, študentky práva, musí slovenský hráč do leta oželieť: "Potom prechádza na diaľkovú formu a presťahuje sa do Wolfsburgu." Práve pred pár dňami ho bola vo Wolfsburgu navštíviť. "Boli sme si vo štvorici zahrať bowling a grilovali sme. Bolo to skvelé," prezradil Šimůnek.

Pekarík pri príchode do VfL s pozíciou lídra bundesligy nepočítal. "Ak budeme hrať takto aj naďalej, možno budeme na najvyššej priečke aj po poslednom kole," cituje jeho slová internetový portál newsclick.de. "Páči sa mi tu a chcem si zlepšiť aj nemčinu. Ak sa budem vedieť dorozumieť, pôjde všetko ešte lepšie," sľubuje Slovák.