Polojasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Medzi elitným kvartetom tretí rok za sebou anglické trio
Zdielať na

Medzi elitným kvartetom tretí rok za sebou anglické trio

Zdroj: TASR

Anglický tím bude s určitisťou vo finále LM

Hoci štatistiky vždy nie sú úplne smerodajné, v tomto prípade sú nevyvrátiteľné. V ročníku 2006/2007 sa v elitnom kvartete bili o titul okrem neskoršieho víťaza AC Miláno aj FC Liverpool, Manchester United a Chelsea Londýn. O rok neskôr čelila FC Barcelona rovnakej presile spoza kanála a v rovnakom zložení. V aktuálnej sezóne sa Katalánci medzi poslednými štyrmi ocitli opäť v spoločnosti "červených diablov" a "The Blues", na miesto Liverpoolu "zaskočil" Arsenal Londýn.

V posledných piatich sezónach dodalo Anglicko z celkovo 20 semifinalistov 12 mužstiev, kým Španieli štyri, Taliani a Holanďania po dve. Zaujímavá je aj štatistika, že od finále v roku 2007, keď Miláno zdolalo 2:1 Liverpool, žiadny anglický klub nevypadol so zástupcom inej krajiny.

Už teraz je teda isté, že najmenej jeden anglický klub si zahrá finálový zápas v Ríme (27. mája) pri semifinálových dvojičkách Chelsea Londýn - FC Barcelona, resp. Arsenal Londýn - Manchester United. A bude mať šancu stať sa tretím anglickým zástupcom, ktorý za posledných päť rokov vyhrá LM (po ManU v 2008 a FC Liverpool v 2005).