Jasno
22°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Do semifinále 3 anglické kluby - ManU i Arsenal postúpili
Zdielať na

Do semifinále 3 anglické kluby - ManU i Arsenal postúpili

Zdroj: TASR

Obhajca dokázal ako historicky prvý anglický tím vyhrať v Porte

Druhú semifinálovú dvojicu tvorí Chelsea Londýn a FC Barcelona, prvé stretnutia sú na programe 28., resp. 29. apríla, odvety 5., resp. 6. mája.

O vedenie úradujúceho obhajcu sa na Estádio do Dragao postaral už v 6. minúte nádhernou strelou z diaľky Portugalčan Cristiano Ronaldo. Výber trénera Alexa Fergusona mal aj v ďalšom priebehu navrch, výborné šance zvýšiť mali Ryan Giggs v 30. minúte a najmä Nemanja Vidič v 44. minúte. Dvanásť minút pred koncom urobil van der Sar chybu po centri a Rolando mohol vyrovnať hlavou, no bez úspechu. Vyrovnať sa nepodarilo ani Lisandrovi Lopezovi v 82. minúte, keď jeho pokus zlikvidoval už opäť výborný van der Sar. Úradujúci šampión Premiership sa tak stal prvým anglickým klubom, ktorý dokázal zvíťaziť v Porte a ťahá v LM sériu rekordných 23 zápasov bez prehry.

V druhom stredajšom štvrťfinále viedol Arsenal Londýn na Emirates Stadium nad španielskym FC Villarreal po prvom dejstve 1:0 vďaka Theovi Walcottovi. V druhom dejstve hráči Francúza Arsena Wengera súpera nešetrili, na 2:0 zvýšil Emmanuel Adebayor, keď v 60. minúte z 10 metrov zužitkoval múdru prihrávku Robie van Persieho. Sám Holanďan potom v 69. minúte z penalty zvýšil už na 3:0, keď Walcotta fauloval Godín. Hostia po protestoch stratili aj Egurena, ktorý za ne videl druhú žltú kartu. Do konca duelu sa už stav nezmenil a v semifinále LM tak budú tri anglické kluby a katalánsky gigant FC Barcelona.

sumáre stredajších odvetných štvrťfinálových zápasov Ligy majstrov 2008/2009:
Estádio do Dragao:
FC Porto - Manchester United 0:1 (0:1)
Gól: 6. C. Ronaldo, rozhodoval: Busacca (Švaj.), ŽK: Vidič, Evra (obaja ManU)

/prvý zápas 2:2, do semifinále postúpil Manchester/

Porto: Helton - Sapunaru (80. Tomas Costa), Rolando, Bruno Alves, A. Cissokho - Lucho Gonzalez (31. Mariano), Fernando, Raul Meireles - Lisandro Lopez, Hulk, Cristian Rodriguez (64. Farias)
ManU: van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Anderson (78. Scholes), Carrick, Giggs - Cristiano Ronaldo, Berbatov (68. Nani), Rooney

Emirates Stadium:
Arsenal Londýn - FC Villarreal 3:0 (1:0)
Góly: 10. Walcott, 60. Adebayor, 69. van Persie (z 11 m), rozhodoval: Stark (Nem.), ŽK: Silvestre - Cani, Eguren, Godín, ČK: Eguren (po 2 ŽK)
/prvý zápas 1:1, do semifinále postúpil Arsenal/

Arsenal: Fabiaňski - Eboue, K. Toure, Silvestre, Gibbs - Walcott (77. Denilson), A. Song, Fabregas, Nasri - van Persie (77. Diaby), Adebayor (83. Bendtner)
Villarreal: D. Lopez - A. Lopez, Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani (70. Jordi), Bruno (64. Kahveci), Eguren, M. Fernandez (64. Ibagaza) - Pires - G. Rossi

ďalší program:
semifinále, 1. zápasy:
utorok 28. apríla:
FC Barcelona - Chelsea Londýn (20.45 SELČ)
streda 29. apríla:
Manchester United - Arsenal Londýn (20.45)
semifinále, odvety:
utorok 5. mája:
Arsenal Londýn - Manchester United (20.45)
streda 6. mája:
Chelsea Londýn - FC Barcelona