Jasno
18°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Manchester Utd chce dobyť Porto, Wenger nechce hrať na 0:0
Zdielať na

Manchester Utd chce dobyť Porto, Wenger nechce hrať na 0:0

Zdroj: TASR

Arsenal je momentálne v dobrej hernej pohode

Arsenal je momentálne v dobrej hernej pohode, "Gunners" v Premiership päťkrát po sebe vyhrali a do karát im hrá aj štatistický fakt, že v LM na Emirates Stadium ešte nikdy neprehrali. Wengerov mladý výber povzbudil aj návrat špílmachra Cesca Fabregasa, no v stredu sa musí zaobísť bez zranených opôr Williama Gallasa, Gaela Clichyho a brankára Manuela Almuniu. Hoci mu doma stačí aj remíza 0:0, tréner pred "hrou na údržbu" varuje. "Dali sme gól na ihrisku súpera, ale či to bude rozhodujúce, to sa ukáže až po odvetnom zápase. Ja ale neverím, že sme mužstvo, ktorý dokáže hrať na 0:0. Nie je to v našej povahe. Od súpera neočakávam žiadne zľutovanie, budú bojovať o svoju šancu. Ja ale hráčom poviem 'máme príležitosť postúpiť medzi najlepších štyroch doma pred našimi fanúšikmi, tak to využime'," cituje klubový web Wengera.

Trénerovi hostí Manuelovi Pellegrinimu bude chýbať kľúčový stredopoliar Marcos Senna, v mužstve je ale cítiť jasná motivácia oplatiť Arsenalu vyradenie v semifinále LM v roku 2006. "Nie je ťažké nájsť motiváciu pre takéto zápasy. Hráme o postup medzi štyri najlepšie tímy, treba niečo dodať?" uviedol Pellegrini, podľa ktorého ani posledná domáca prehra "žltej ponorky" v Primera División 0:2 s Malagou nemôže mať na súboj v Anglicku žiadny vplyv.

Mnoho ľudí na celom svete prekvapil sebavedomý a kvalitný výkon hráčov trénera Jesualda Ferreiru v Anglicku. Tréner Porta si myslí, že možno ešte dôležitejší ako dva strelené góly bol výkon: "Ocenil som najmä spôsob našej hry, preto sme teraz optimistickí a sebavedomí. Je pred nami nesmierne ťažkých 90 minút proti európskemu šampiónovi a chcem varovať našich fanúšikov, aby si nemysleli, že to bude niečo jednoduché. Ale doma sme veľmi silní a veľmi chceme dosiahnuť náš cieľ." Slová Ferreiru potvrdzuje aj história, Porto ešte nikdy doma s anglickým klubom neprehralo a vo všetkých 12 zápasoch inkasovalo len päťkrát. V posledných štyroch dueloch s United domáci neprehrali a doma celkovo v 24 zápasoch v LM prehrali len dvakrát - s Dynamom Kyjev a Artmediou Petržalka. V posledných 14 domácich zápasoch LM Porto inkasovalo len sedem gólov a od pamätnej domácej prehry s bratislavským tímom Vladimíra Weissa 2:3 zo sezóny 2005/2006 nedostalo doma viac ako gól.

"Čaká nás ťažká úloha," reagoval Ferguson na margo faktu, že Angličania ešte nikdy Estádio do Dragao nedobyli. Defenzíva "červených diablov" v poslednom čase nebudí dojem nezdolateľnej steny a zdravotné problémy sužovali reprezentačného stopéra Ria Ferdinanda (slabiny aj chrbát). Jeho stredajší štart je veľkým otáznikom, v klube všetci dúfajú, že napokon nastúpi. So zraneným členkom laboroval aj bulharský kanonier Dimitar Berbatov, ten by už ale mal byť k dispozícii. V opačnom prípade by škótsky kouč mohol opäť zariskovať a staviť na len 17-ročného talianskeho útočníka Federica Machedu, ktorý ako náhradník v posledných dvoch zápasoch Premiership proti Aston Ville a Sunderlandu strelil kľúčové góly. Zrejme však ManU bude musieť vytiahnuť zbrane ťažšieho kalibru, ako talianskeho tínedžera. "Ak zahráme dobre, môžeme z tohto mužstva vyťažiť to najlepšie. Máme dosť skúsených hráčov, ktorí sú toho schopní a sme pripravení to aj dokázať. Pokiaľ sa nám bude dariť hrať na hranici našich možností, som si istý, že im spôsobíme veľa problémov," burcoval stredopoliar Michael Carrick. Manchester bude chcieť predĺžiť aj svoj unikátny rekord v LM, Fergusonov kolektív neokúsil trpkosť prehry už 22 zápasov.

odvety štvrťfinále Ligy majstrov 2008/2009, streda 15. apríla o 20.45 SELČ:

Arsenal Londýn - FC Villarreal
pravdepodobné zostavy:
Arsenal: Fabiaňski - Sagna, K. Toure, Djourou, Silvestre - Denilson, Alex Song, Fabregas, Walcott - Nasri - Adebayor
Villarreal: D. Lopez - A. Lopez, Godin, Gonzalo Rodriguez, Capdevila - Cani, Soriano, Eguren, Ibagaza - Llorente, Rossi
prvý zápas 1:1, rozhoduje Wolfgang Stark (Nem.)

FC Porto - Manchester United
pravdepodobné zostavy:
Porto: Helton - Bruno Alves, Rolando, Sapunaru, Cissokho - Lucho Gonzalez, Meireles, Fernando - Lisandro Lopez, Cristian Rodriguez, Hulk
ManU: van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidič, Evra - Fletcher, Carrick, Scholes - Cristiano Ronaldo, Rooney, Berbatov
prvý zápas 2:2, rozhoduje Massimo Busacca (Švaj.)