Jasno
15°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Úchvatné futbalové divadlo v Chelsea s 8 gólmi
Zdielať na

Úchvatné futbalové divadlo v Chelsea s 8 gólmi

Zdroj: TASR

Chelsea Londýn a FC Barcelona prvými dvomi semifinalistami

Liverpool, ktorý nastúpil na Stamford Bridge bez zraneného kapitána Stevena Gerrarda, po úvodnom oťukávaní prevzal aktivitu. Po skvelej prihrávke Benayouna sa ocitol v dobrej šanci Torres, mieril však nad. V 19. minúte už fanúšikovia hostí zaburácali, keď Fabio Aurelio lišiackou strelou z priameho kopu k žrdi nachytal na hruškách brankára Petra Čecha. Hráči Chelsea pôsobili na ihrisku nervóznym dojmom, ich hre chýbala organizácia, čo bolo vodou na mlyn Liverpoolu. V 28. minúte po centri do šestnástky domácich Ivanovič stiahol Xabiho Alonsa a rozhodca Cantalejo ukázal na biely bod. Sám faulovaný hráč nedal Čechovi šancu a Liverpool potreboval streliť na postup už iba jeden gól.

Do druhého polčasu vstúpila Chelsea oveľa aktívnejšie a v priebehu desiatich minút sa jej podarilo zmazať dvojgólové manko. Po prieniku striedajúceho Anelku a šikovnom teči Drogbu si brankár Pepe Reina rukou zrazil loptu do vlastnej siete. V 57. minúte sa o vyrovnanie postaral brazílsky obranca Alex, ktorý exportnou strelou z priameho kopu vymietol pavučinu v Reinovej bránke. Štvrťhodinu pred koncom sa o dokonalý obrat postaral Lampard, ktorý zúžtkoval skvelú prihrávku Ballacka, no Liverpool nezložil zbrane a  zlepenými gólmi Lucasa a Kuyta otočil na 4:3. Posledné slovo však mal Lampard, ktorý dve minúty pred koncom vyrovnal na 4:4 a rozhodol o postupe Chelsea. Bayern po debakli na ihrisku Barcelony už pred odvetou prakticky stratil šancu na postup. Na začiatku druhého polčasu poslal Bavorov do vedenia Ribéry, ktorý sa šikovne vyhol ofsajdovej pasci, no v 73. minúte vyrovnal Keita.                

sumáre odvetných štvrťfinálových zápasov Ligy majstrov:
Chelsea Londýn - FC Liverpool 4:4 (0:2)
Góly: 51. Reina vlastný, 57. Alex, 76. a 88. Lampard - 19. Aurelio, 28. Xabi Alonso z 11 m, 81. Lucas, 83. Kuyt, rozhodca: Cantalejo (Šp.), ŽK: Ivanovič, Cole, Carvalho - Benayoun, Arbeola

Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Carvalho, A. Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou (35. Anelka), Drogba, Malouda

Liverpool: Reina - Arbeloa, ŠKRTEL, Carragher, Aurelio - Xabi Alonso, Mascherano (69. Riera), Lucas - Kuyt, Benayoun - Torres (80. N'Gog)

Bayern Mníchov - FC Barcelona 1:1 (0:0)
Góly: 47. Ribéry - 73. Keita
rozhodca: Rosetti (Tal.), ŽK: Lucio, Demichelis - Puyol, Alves
Bayern Mníchov: Butt - Lell, Demichelis, Lucio, Lahm - Sosa (78. H. Altintop), van Bommel, Ottl, Ze Roberto (78. Borowski) - Ribéry - Toni
Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Xavi, Touré, Keita - Messi, Eto'o, Iniesta (78. Hleb).