Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
HUSTE.TV konečne videlo víťazstvo ´Ruže´
Zdielať na

HUSTE.TV konečne videlo víťazstvo ´Ruže´

Zdroj: TASR

MFK Ružomberok - Spartak Trnava 1:0 v dohrávke 21. kola

MFK Ružomberok - Spartak Trnava 1:0 (1:0)
Gól: 45. Lačný. Rozhodoval: Trutz, ŽK: Božok, T. Sedlák - Hanzel, Gueye,Jelenkovič, 3657 divákov

Ružomberok: Hajdúch – Siva, J. Maslo, Peter Majerník, Ďubek – T. Sedlák, P. Maslo – Kukoľ (87. Jurč), Božok – Pešíř (77. Sivčevič), Lačný (70. Lovás)
Trnava: Hrdina – Jakubička, Gueye (46. Doležaj), Drobný, Hanzel – Deváty, P. Ďuriš (62. Filipovič), Jelenkovič, Husár (79. Pérez) – Procházka, Franca

Od začiatku sa pod Čebraťom hralo svižne a obojstranne útočne. Ružomberčania sympaticky vybehli na Spartak a v 4. minúte, po ich druhom rohu sa k lopte dostal P. Maslo, avšak v gólovej pozícii z ôsmich metrov prestrelil bránu. Trnava na domáci štart ihneď zareagovala a odpovedala rovnakým spôsobom. V 11. minúte Husár poslal loptu na hlavu Gueyeho a Senegalčan zblízka minul priestor medzi žrďami. Do prestávky sa potom hra prelievala z jednej na druhú stranu. Keď zdalo, že prvé dejstvo sa skončí bez gólov, prišla  45. min. Sedlák zobral loptu Procházkovi, nasledovala Božokova zblokovaná strela, k odrazenej lopte sa dostal Lačný a tutovku rutinne zvládol – 1:0.  
      Aj do druhého polčasu aktívnejšie vstúpili Liptáci, o prvý závar pred bránou sa ale postaral v 54. minúte Spartak, keď po centri Procházku nepresne zakončil Husár. Prevaha domácich však pokračovala a agilný útočník MFK Lačný mohol minimálne poistiť ružomberské vedenie. Dva razy sa sám rútil na gólmana Trnavy Hrdinu, v 57. minúte trafil žrď a o tri minúty neskôr tesne minul svätyňu hostí. Oduševnený a zároveň aj kvalitný výkon priniesol "Ruži" po takmer štyroch mesiacoch víťazstvo, ktorému možno dať prívlastok zaslúžené.

Michal Bílek, tréner Ružomberka: "Sme samozrejme radi, že mužstvo po dlhej dobe konečne vyhralo. Tri body považujem za zaslúžené. Vytvorili sme si dosť gólových príležitostí a jednu aj premenili. Z našej strany stretnutie hodnotím ako veľmi kvalitné, hráči k nemu pristúpili maximálne zodpovedne a poctivo. Videli sme bojovný a útočný futbal."

Karol Pecze, tréner Trnavy: "Predpokladal som, že v Ružomberku budeme mať po našich víťazstvách na Slovane a v Dunajskej Strede ťažkú úlohu, aj so zreteľom na výpadol viacerých hráčov. V kľúčových momentoch Ružomberčania tažili predovšetkým zo svojej veľkej túžby po víťazstve. V prvom polčase sa nám neparilo pokryť stred poľa a tým sa súper dostal na koňa. Aj v druhej časti mal Ružomberok viacej príležitostí a možno povedať, že zaslúžene vyhral."