Oblačno
18°
Bratislava
Bernard
20.5.2024
Liverpool sa chce v odvete pokúsiť o zázrak
Zdielať na

Liverpool sa chce v odvete pokúsiť o zázrak

Zdroj: TASR

Xabi Alonso: "Nádej tu je"

Teraz je ale jasné, že na Stamford Bridge musia streliť najmenej tri góly. Iba v sobotu sa niečo podobné v Premiership podarilo Boltonu, no zverenci Holanďana Guusa Hiddinka už v tom čase viedli 4:0 a záver vypustili. Takéto repete si v LM určite nepripúšťajú. "Trochu ma tie tri góly od Boltonu znepokojili, ale to sme už hrali bez Lamparda aj Drogbu a každý zápas je predsa iný. A musím povedať, že to bola pre nás určite dobrá lekcia," povedal Hiddink. "Modrým" bude v srdci obrany chýbať suspendovaný kapitán John Terry, nahradiť ho má skúsený Ricardo Carvalho.

Liverpool sa bude chcieť vyhnúť druhému vypadnutiu z LM na íhrisku Londýnčanov za sebou, minulý rok mu tento súper vystavil stopku v semifinále. Tvorca hry Xabi Alonso verí v menší zázrak: "Nádej tu je. Vieme, že dať tri góly a vyhrať bude ťažké, ale budeme bojovať do konca. Na to, aby sa nám to podarilo, bude musieť byť náš výkon blízky dokonalému. Musíme byť útoční, no zároveň dobrí v obrane, zachovať si rovnováhu v týchto činnostiach." Španielskemu trénerovi Rafovi Benitezovi bude už k dispozícii Javier Mascherano, ktorý naposledy nehral pre trest. V lige sa "červení" rozcvičili s Blackburnom (4:0), oddychovali kapitán Steven Gerrard aj Škrtel. V tejto sezóne Liverpool v Premiership rivala dvakrát zdolal, v októbri výhrou 1:0 v Londýne súperovi dokonca zastavil 86-zápasovú domácu série bez prehry. Štatistika je ale na strane domácich, vyhrali sedem posledných domácich zápasov v LM, neprehrali v 16 a ešte nikdy v 72 domácich európskych pohárových dueloch nedostali tri góly.

V Allianz Arene si hráči trénera Josepha Guardiolu musia dať pozor na urazenú pýchu Bavorov. Nemcom po vysokej prehre na Nou Campe nik neverí a pod trénerom Jürgenom Klinsmannom sa stolička drží už len na jednej vratkej nohe. "Bayern dokáže streliť štyri góly, najmä ak je ponížený. Navyše neverím mediálnym vyhláseniam, že sa už proti nám vzdali. To by som bol pekne naivný. Som si istý, že budú hrať dobre, budú chcieť vyhrať a ak by sme my špekulovali, prevalcujú nás," zachováva opatrnosť Guardiola, ktorý šetril pri výhre 2:0 nad Huelvou v Primera División kľúčové opory Xaviho, Samuela Eto'oa a kapitána Carlesa Puyola. Kataláncom bude chýbať potrestaný stopér Rafael Marquez a na lavičke bude chýbať Guardiola, ktorý pyká za vykázanie na tribúnu v prvom zápase. Môžu sa ale spoľahnúť na Argentínčana Lionela Messiho, ktorý je s ôsmimi gólmi aktuálne najlepším strelcom LM.

Bayern v lige cez víkend deklasoval Frankfurt 4:0, čo mu pred "Barcou" trochu zdvihlo náladu. "Trošku sme si napravili povesť, ale nie dosť. V utorok máme čo robiť, aby sme sa so cťou rozlúčili z Ligou majstrov," uviedol Klinsmann, ktorému sa po zraneniach vracajú obrancovia Lucio a Philipp Lahm, stále otázny je ale stopér Daniel van Buyten.

Odvety štvrťfinále Ligy majstrov 2008/2009, utorok 14. apríla o 20.45 SELČ:

Chelsea Londýn – FC Liverpool
pravdepodobné zostavy:
Chelsea: Čech - Ivanovič, Alex, Carvalho, A. Cole - Ballack, Essien, Lampard - Kalou, Drogba, Malouda
FC Liverpool: Reina - Arbeloa, Škrtel, Carragher, Fabio Aurelio - Xabi Alonso, Mascherano - Kuyt, Gerrard, Riera - Torres
/prvý zápas: 3:1, rozhoduje Medina Cantalejo (Šp.)/

Bayern Mníchov – FC Barcelona
pravdepodobné zostavy:
Bayern: Butt - Oddo, Demichelis, Lucio, Lahm - Hamit Altintop, Schweinsteiger, van Bommel, Zé Roberto, Ribéry - Toni
Barcelona - Valdes - Daniel Alves, Pique, Puyol, Silvinho - Xavi, Y. Touré, Iniesta - Messi, Eto'o, Henry
/prvý zápas 0:4, rozhoduje Roberto Rosetti (Tal.)/