Zatiahnuté
13°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Slovan rozprášil B.Bystricu, Sylvestr pochoval hetrikom Prešov
Zdielať na

Slovan rozprášil B.Bystricu, Sylvestr pochoval hetrikom Prešov

V 23.kole išla karta tímom z Bratislavy

Všetky góly si môžete pozrieť na HUSTE.sk V 12. minúte v strede poľa prevzal loptu Sylvestr, po naťuknutí sa k nej opäť dostal, prešiel cez prešovskú obranu a lobom prekonal vybehnuvšieho kuvajtského brankára Al-Rasidiho. O podobný kúsok sa v 25. minúte pokúsil Katona, Kamenár však jeho úmysel vystihol. Tesne pred prestávkou potiahol loptu po ľavej strane Majtán, krížnou prihrávkou ju poslal Sylvestrovi, ktorý po druhý raz rozvlnil bránku hostí. Dvadsaťročný Sylvestr mal svoj strelecký deň. Sedem minút po príchode z kabín zúžitkoval výbornú kombinačnú akciu Majtána so Salátom na svoj tretí gól. Prešovčania ani raz vážnejšie neohrozili domáceho brankára. Artmedia tak neprehrala sedem zápasov v rade a v jarnej časti dosiahla skóre 15:0.

Artmedia Petržalka - 1. FC Tatran Prešov 3:0 (2:0)
Góly: 12., 45., 52. Sylvestr. Rozhodoval: P. Hrčka, ŽK: Šafranko, Čep (obaja Prešov), 610 divákov

Artmedia: Kamenár - Mikulič, Struhár, Burák, Konečný - P. Mráz (86. Pedro), Saláta, Czinege, V. Horváth - Majtán (70. Caihame), Sylvestr (78. Kóňa)
Prešov: Al-Rashidi - Ščasný, Krajník, Čep, Piter-Bučko - M. Penksa, Farbák (87. Bernardo), Katona (46. Cicman), Kobylík, Šafranko - Belejík (65. Takáč)

Michal Hipp, tréner Artmedie: "Bol som zvedavý čo s mužstvom urobí 14-dňová prestávka. Asistenti ma dobre zastúpili počas mojej týždennej neprítomnosti pri reprezentácii. Chceli sme pokračovať vo víťaznej vlne. Som rád, že sa to podarilo. Podali góly, ktoré neboli náhodné, ale kombinačne vypracované. Súper mal miernu prevahu v poli ale hrá sa na góly."
Roman Pivarník, tréner Prešova: "Vedeli sme, že máme proti sebe rozbehnutého súpera. Máme však svoje problémy so zranenými hráčmi, ktoré nám nepomohla vyriešiť ani prestávka. V takej zostave ako dnes, sme ešte nikdy nehrali. Kombinačne sme v poli hrali dobre, ale pred bránkou sme boli neefektívni."

Slovan ľahko zdolal súpera, ktorý mu v minulosti neraz robil starosti. Pustil sa však od neho s chuťou a za 20 minút viedol 2:0. Ani nie tak vďaka kvalitnej hre, ako obrovskému tlaku a istým gólovým strelám nikým nestráženého Dosoudila z malého štvrorca a najmä prízemnej bombe Halenára asi z 20 metrov. Naopak, Bystričania potvrdili, že aj po odchode trénera Štefana Horného a pod taktovkou Jozefa Jankecha sa herne trápia. Nevedeli využiť ani to, keď Slovan po ľahko získanom náskoku očividne povolil v nasadení. Vážne nedostatky v technike im prekážali v plynulej kombinácii a tak jediné čo ohrozilo Bičíka bol skvelý volej skúseného Pečovského, ale šiel priamo do jeho rúk. Až potom prišla lahôdka pre divákov, keď Halenár dvoma gólmi hlavou zavŕšil v tomto zápase čistý hetrik a potvrdil svoje jarné strelecké prebudenie.

Slovan Bratislava - Dukla Banská Bystrica 5:0 (2:0)
Góly: 18., 70., 74. Halenár, 9. Dosoudil, 85. Angelovič. Rozhodoval: Vnuk, ŽK: Slovák - Pečovský, 5895 divákov

Slovan: Bičík - Dobrotka, Valachovič, Dosoudil, Breznaník - Serrano - Obžera, J. Kozák, Slovák (75. Angelovič) - Halenár (78. Meszároš), Masaryk (69. Černák)
Banská Bystrica: Boroš - Klučiar, Debnár, Poljovka, M. Pančík - Adámik (21. T. Pančík) - M. Tóth (63. Brašeň), Pečovský, V. Gajdoš (79. M. Filo), Hučko - M. Ďuriš

Ladislav Pecko, tréner Slovana: "Chcem poďakovať hráčom za výkon a výsledok, takto sa hrá, takto sa bojuje. Snažíme sa o agresívny futbal, rád by som, aby to pochopili všetci, aj rozhodcovia. Tento trend si musíme osvojiť ak sa chceme v európskom futbale dostať vyššie."
Jozef Jankech, tréner Banskej Bystrice: "Prišli sme do Bratislavy s určitým odhodlaním, ale priebeh zápasu ukázal niečo celkom iné. Narobili sme veľa chýb a následne sme celý prvý polčas odohrali chaoticky. Po zmene strán sme chceli zlý dojem napraviť, čosi sa aj ukázalo, ale zo štandardných situácií sme dostali ďalšie góly. Pričom po tom treťom akoby sme z ihriska odišli."

Prvý náznak šance mala domáca Žilina, v 12. minúte Jež vysunul Rilkeho, ale toho obrana hostí účinne blokovala a Rilke sa ani nedostal k zakončeniu. Zlaté Moravce toho v prvom polčase veľa nepredviedli, v 14. minúte sa však Pavelka tesne pred Pernišom takmer dostal k lopte, ale Šourek mu to telom nedovolil. V 16. minúte po priamom kope Ježa sa lopta dostala k Adautovi a ten ani na dvakrát neusmernil loptu medzi tri žrde. V 22. minúte Oravec pekne vnikol do šestnástky, z uhla poslal strieľanú prihrávku, ale lopta len presvišťala po bránkovej čiare von do autu. Až v 30. minúte došlo k prvému priamemu ohrozeniu brány – priamy kop domáceho Tesáka však nemal razanciu ani presnosť a hosťujúceho gólmana Boleka nemohol prekvapiť.  Po zmene strán mal blízko k zásahu Oravec, ale po Tesákovom priamom kope nedosiahol špičkou kopačky tesne pred brankárom na loptu. A tak prišiel trest, v 62. minúte strelou z hranice šestnástky k žrdi nedal Macko Pernišovi šancu. V 66. minúte zakrútil Jež z trestného kopu loptu k tyči, ale Bolek ju vyškrábal. V 69. minúte bolo vyrovnané, na center Ježa z priameho kopu si najvyššie vyskočil Piaček a hlavou prekonal Boleka. Na konci zápasu domáci prekonali Boleka, ale rozhodca ho pre faul neuznal. V nadstavenom čase však napokon o víťazstve Žiliny rozhodol z pokutového kopu Vladavič.

MŠK Žilina - ViOn Zlaté Moravce 2:1 (0:0)
Góly: 69. Piaček, 90.+ Vladavič (z 11 m) -  62. Macko. Rozhodoval: Šuniar, ŽK: Pavlenda, Lalák, Pavelka (všetci ViOn), 2366 divákov

Žilina: Perniš - Belák, Šourek, Piaček, Tesák - Guldan (62. Pečalka) - Jež, Adauto (74. Karoglan), Vladavič - Rilke, Oravec
ViOn: Bolek - Pavlenda, Klabal, P. Majerník, Chren - Lalák - Kuračka, Macko (82. Kožiak), Tomášek (75. Náther), P. Farkaš - Pavelka

Dušan Radolský, tréner Žiliny: "Čakali sme, že súper príde s dobre organizovanou obranou, dobre hrali aj v predchádzajúcich zápasoch. Nemôžem súhlasiť s tým, že sme nevyhrali zaslúžene, lebo sme si vypracovali šance. Bolo to dobýjanie bránky a po dvoch štandardkách sa nám to aj podarilo."
Štefan Horný, tréner ViOn-u: "Rozhodca pískal v prvom polčase tak ako sa má. Cez prestávku ale človek niečo počuje a otočí sa to proti vám. Či bola penalta, ruka tam bola, ale predchádzal jej faul. Takto vyrezá niekdy náš futbal. Domáci si nezaslúžili vyhrať, ja by som bral remízu. Hrali sme zo zabezpečnej obrany a domácich sme nepúšťali do šancí. Takéto veci sa ťažko znášajú a ťažko sa to rieši."

Peknému počasiu v košickom Čermeli kontrastovala nevýrazná hra bez nasadenia a rýchlosti oboch mužstiev v prvom polčase. Košickí tréneri nechali odpočívať Srbov Matiča a Milinkoviča, Tobiasa a Škutku, ktorí mali reprezentačné povinnosti. Bez tvorcov hry v úvode zápasu sa snažili kombinovať v strede ihriska a vyšlo im niekoľko únikov po pravej strane. Centrované lopty od Viazanka a Kolbasa nenašli adresáta. Prvýkrát na Hajdúchovu bránku vystrelil v 16. minúte z priameho kopu Novák. Ružomberčania sa snažili kolmými prihrávkami hľadať vysunutého Lačného, ale domáci stopéri ho starostlivo strážili. Kúkolova strela tesne minula bránku a hostia si v závere polčasu vypracovali niekoľko šancí. Otvoriť skóre nakoniec mohli v 45. minúte Košičania. Novákov center netrafil Jurčo, Viazankova strela bola zblokovaná. V druhom polčase po striedaní v domácom mustve hra ožila a diváci sa dočkali aj gólov. Lqčného únik po prabej strane a jeho center premenil Božok v 37. minúte na vedúci gól hostí. Košičania pridali na dôrazebv strede ihriska a v 60. minúte hlavou vyrovnal Cicman. Po ďalšej rýchlej akcii centroval Viazanko a Škutka v 70. minúte strelil vedúci gól domácich. V závere zápasu mohol pridať tretí gól Viazanko, ale brankár Hajdúch dlhým vybehnutím zachránil. V predposlednej minúte mali hostia obrovskú šancu na vyrovnanie, no obrancovia zle zahrali ofsajd systém. Po Mašekovej strele Putnocký zázračne zachránil.

MFK Košice - MFK Ružomberok 2:1 (0:0)
Góly: 60. Cicman, 70. Škutka - 47. Božok. Rozhodoval: Matúš, ŽK: Kaminský, Dobias - Božok, 950 divákov

Košice: Putnocký - Kaminský, Bašista, Džogan, Cicman - Kuzma - Viazanko, Kolbas (46. Dobias), Janič (86. Smrek), Jurčo (46. Škutka) - Novák
Ružomberok: Hajdúch - Maslo, Siva, Majerník, Jurč (75. Ďubek) - Zošák, Sedlák, Sivčevič (85. Lovás), Božok - Kukoľ (75. Mašek), Lačný

Ján Kozák, tréner Košíc: "Prvý polčas mali Ružomberčania pod kontrolou a nepustili nás do našej hry. Urobili sme v mužstve veľa zmien a súčinnosť haprovala. V druhej časti hry sme prestriedali a z našej strany bolo dobre. Okrem dvoch gólov sme mali po pekných kombináciách niekoľko ďalších príležitostí. V závere zápasu nás podržal brankár Putnocký. Matiš a Milinkovič zohrali v posledných štyroch dňoch dva ťažké zápasy a cestovali zo Srbska. Nechcel som riskovať a preto odpočívali."
Michal Bílek, tréner Ružomberka: "Mali sme veľmi dobrý prvý polčas, držali sme loptu, dobre kombinovali a ustrážili sme strelca domácich Nováka. Po rýchlom góle v úvode druhého polčasu súper zvýšil úsilie. Boli sme pod tlakom, z čoho vyplývali chyby v defenzíve a dva góly. V 90. minúte sme nepremenili dve veľké príležitosti a žiaľ ideme z Košíc bez bodov."