Zatiahnuté
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Nitra zotrela DAC
Zdielať na

Nitra zotrela DAC

Zdroj: TASR

Góly v predohrávke padali po štandardkách

FC Nitra - DAC Dunajská Streda 3:0 (0:0)
Góly: 57. Tóth, 67. Šimončič, 90. Kopačka. Rozhodoval: Šipoš, ŽK: Šimončič, Šťastný, Glenda - Gerich, Decký, K. Németh, Boya, 2280 divákov
Nitra: Hroššo - Šťastný, Labant, Tóth, Leško - Glenda, Barčík, Šimončič, Hodúr (81. Kopačka), Simunovic (83. Šimonek) - Rák (90.+ Mikuš)
Dunajská Streda: Novota - K. Németh, Decký, Caha, Gerich - Regedei (79. Labaška), Lénárt (56. Parvin), Boya, Hassan - Bajevski (72. Beniusis) Nlend

V úvode najprv pohrozil Bajevski a o chvíľu kontroval na druhej strane Rák. V 14. minúte zahral Barčík roh a po Šimončičovej hlavičke musel obranca hostí odkopávať z bránkovej čiary. O chvíľu to skúšali Nitrania Šťastný a Leško, ale ich pokusy išli nad bránku. Potom prišli chvíle DAC-u. Po Hassanovom rohu Nlend koníčkom prehlavičkoval bránku a Lénártova pekná strela len tesne minula Hroššovu bránku. V 39. minúte mal po Barčíkovom centri gól na hlave Šťastný, ale zblízka hlavičkoval nad. V závere polčasu to skúšal z priameho kopu Rák, ale Novota bol pozorný. V 57. minúte po Barčíkovej štandardke vyskočil najvyššie stopér Tóth a dostal Nitru do vedenia. O 10 minút nastala ďalšia nitrianska radosť, keď Barčík zahral ďalšiu štandardku a tentoraz presne hlavičkoval Šimončič. Hostia v druhom polčase prakticky neexistovali a nevypracovali sa žiadnu šancu. Pred koncom ešte úradoval Barčík, po jeho centri hlavičku Šimoneka musel kryť Novota a potom sa Barčík pokúsil z diaľky prelobovať brankára hostí. V poslednej minúte sa ešte gólovo presadil striedajúci Kopačka a stanovil tak na konečných 3:0.

Petar Kurčubič, tréner FC Nitra: "Bol to pre nás veľmi dôležitý a ťažký zápas. Prvý polčas bol úplne vyrovnaný a ťažko sa vypracovávali šance. Na naše šťastie, súper urobil ako prvý chybu a my sme dali prvý gól. Po druhom góle to bolo potom už len o dohraní tohto zápasu."

Werner Lorant, tréner D. Stredy: "Som sklamaný zo zápasu, ktorý sme nemali prehrať. Prvé dva góly sme dostali po štandardkách, kde nám chýbala koncentrácia a takého góly by sme nemali dostávať. Súper a ani my sme si z hry prakticky nevypracovali žiadnu gólovú šancu."