Zatiahnuté, dažďové prehánky
11°
Bratislava
Gizela
17.5.2024
Hustá futbalová liga pokračuje už dnes
Zdielať na

Hustá futbalová liga pokračuje už dnes

Zdroj: TASR

Už v piatok sa otvoria brány na štadióne pod Zoborom

Už v piatok sa otvoria brány na štadióne pod Zoborom aj za prítomnosti HUSTE.sk, kde Nitra privíta na jar slabo hrajúcu Dunajskú Stredu. "Termín stretnutia sa presunul na skorší termín na základe požiadavky policajného zboru. Vzhľadom na to, že v sobotu je zároveň druhé kolo prezidentských volieb a zápas Nitra - DAC bol označený ako rizikový, tak v zmysle zaistenia stopercentnej bezpečnosti ako na štadióne, tak aj v uliciach mesta, sa bude hrať v piatok večer," informoval Jozef Petráni, generálny manažér FC Nitra. Nitrania potrebujú body ako soľ, momentálne sú na predposlednom 11. mieste. Aj keď osembodový náskok pred Zlatými Moravcami je veľký, nemôže ich učičíkať. Domácim bude citeľne chýbať zranený kanonier Róbert Semeník.

V sobotu sú na programe dva zápasy v Bratislave. Najskôr o 15.00 h hrá Artmedia Petržalka na Pasienkoch s Tatranom Prešov a bude chcieť nadviazať na impozantný vstup do jarnej časti. Zverenci trénera Michala Hippa vyhrali všetky tri doterajšie stretnutia so skóre 11:0, ktoré vzbudzuje rešpekt a posunulo úradujúceho majstra už na 6. priečku tabuľky.

Krátko po konečnom hvizde na Pasienkoch sa začína na susednom Tehelnom poli zápas Slovan - Banská Bystrica. "Belasí" chcú nad 9. tímom tabuľky vyhrať, aby si udržali 5-bodový náskok pred Žilinou. Zaváhanie vicemajstra na domácej pôde proti beznádejne poslednému ViOnu Zlaté Moravce je totiž málo pravdepodobné. "Bystrica má dobrého trénera. Určite niečo na nás budú chcieť vymyslieť. Nebude to asi jednoduchý zápas. Bodaj by ale bol. My samozrejme ideme do neho s cieľom uhrať výborný výsledok," povedal pre klubovú stránku kapitán slovanistov Samuel Slovák.

V priamom televíznom prenose uvidia fanúšikovia zápas MFK Košice - MFK Ružomberok. Košičania sú štvrtí, Liptáci figurujú na 7. mieste tabuľky a sami deklarujú, že ich prioritou je Slovenský pohár, kde sa v semifinále stretnú s Artmediou. V nedeľu dohrajú kolo na Štadióne Antona Malatinského, kde Spartak Trnava hostí tiež pred televíznymi kamerami Dubnicu. "Bílí andeli" počas reprezentačnej prestávky angažovali útočníka Kora Issu Koného. Devätnásťročný člen mládežníckych výberov Pobrežia Slonoviny však ešte pravdepodobne proti tímu z Považia nenastúpi.

Program 23. kola CL:
v piatok 3. apríla:
o 18.00 h FC Nitra - Dunajská Streda
v sobotu 4. apríla:
o 14.00 h MFK Košice - MFK Ružomberok
o 15.00 h Artmedia Petržalka – Tatran Prešov
o 17.00 h Slovan Bratislava - Banská Bystrica
o 19.30 h MŠK Žilina – Zlaté Moravce
v nedeľu 5. apríla:
o 14.00 h Spartak Trnava – MFK Dubnica