Jasno
17°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Brazília sa prepadla na 4. miesto, Dunga vetrí problémy
Zdielať na

Brazília sa prepadla na 4. miesto, Dunga vetrí problémy

Zdroj: TASR

Podľa Dungu budú problémy Brazílie pokračovať

Päťnásobní majstri sveta sa v súčasnosti nachádzajú na poslednom postupovom mieste v desaťčlennej tabuľke a na konte majú po 11 zápasoch až šesť remíz. V Ekvádore navyše mali proti domácim namále, keď tí nepremenili celú sériu dobrých príležitostí. "Tieto zápasy sú  o každom bode, keďže tímy sú vyrovnané, musíme sa teda koncentrovať na víťazstvá v domácich stretnutiach," uviedol Dunga s tým, že takmer všetky kvalifikácie boli doteraz také. Na MS 1994 sa napríklad kvalifikovali Brazílčania až v poslednom zápase s Uruguajom a na MS 2002 museli tiež čakať až do ostatného duelu s Venezuelou. Výnimkou bola kvalifikácia na MS 2006 v Nemecku, kedy si Brazílčania zabezpečili postup už dva zápasy pred koncom.

Remízu v Ekvádore pripísal Dunga vysokej nadmorskej výške, keď sa hralo na úrovni 2800 metrov nad morom. "Prišli sme tam len v deň zápasu a ukázal sa logický rozdiel," uviedol kouč a novinárom odporučil: "Chcel by som vás vidieť, ako vybehnete hore schodmi štyri či päťkrát, aby ste si uvedomili ten rozdiel." V takom prostredí je podľa neho všetko iné. "Lopta je iná, rýchlosť je iná," zdôvodnil majster sveta z roku 1994 a dodal: "V takej výške sa každý tím pokúša spomaliť rytmus zápasu. Ľudia si často neuvedomujú ten rozdiel."

V stredu hostí Brazília v tabuľke posledné Peru. Na vedúci Paraguaj stráca päť bodov a pred sebou má aj Argentínu a Chile, na päty mu však šliape Uruguaj len s dvojbodovou stratou.