Jasno
16°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Slováci už v Anglicku, privítalo ich zamračené počasie
Zdielať na

Slováci už v Anglicku, privítalo ich zamračené počasie

Zdroj: TASR

Slovenskú výpravu privítalo v Anglicku zamračené počasie

Slovenskú výpravu privítalo v Anglicku zamračené počasie s občasným drobným dažďom. Po presune do hotela Sopwell House čaká hráčov, medzi ktorými napokon bol aj obranca Lokomotivu Moskva Ján Ďurica (do zápasu ale nezasiahne), o 17.00 miestneho času tréningová jednotka. Ešte pred ňou mal tréner Weiss na programe stretnutie s médiami.

Na zápas vo svetovom futbalovom chráme sa už hráči veľmi tešia. Stredopoliar nórskeho Rosenborgu Trondheim Marek Sapara očakáva proti majstrom sveta z 1966 veľmi ťažký duel, dokonca ťažší, ako ten kvalifikačný o štyri dni neskôr s rivalom z Česka. "Čaká nás jeden z najťažších súperov na svete a my do toho musíme dať všetko. Zápas s Anglickom vnímam tak, že by nám mohol veľmi pomôcť pred tým zápasom v Čechách a bude pre nás strašne dôležitý. Osobne si myslím, že ťažší zápas bude v Anglicku, ale dôležitejší je v Čechách. Nemyslím si, že Česi majú takú kvalitu ako Angličania. My tu nemáme čo stratiť, v Česku to bude o niečom inom, tam nemôžeme prehrať," povedal kreatívny stredopoliar. Ten pozná na favorizovaný tím Taliana Fabia Capella jediný recept: "Nemôžeme robiť individuálne chyby a taktické hrúbky. Musíme hrať ako tím, pomáhať si, hrať spolu a kompaktne ako jedenásť hráčov. Bojovať jeden za druhého. Ak padajú góly, je to po chybách v obrane a my musíme brániť dobre ako celý tím. Musí tam byť z našej strany jedenásť koncentrovaných hráčov a všetci musia ťahať za jeden povraz."

Dobrý výkon a dobrý výsledok letiaci do sveta z Wembley by mal Weissovcov výborne naladiť pred súbojom na pražskej Letnej, je názor ofenzívneho futbalistu VfL Bochum Stanislava Šestáka: "Určite je dôležitejší zápas s Českom, hráme tam o body. V kvalifikácii sme si už niečo nahrali a treba v tom pokračovať. Zápas s Anglickom je ale veľmi prestížny, z tohto pohľadu to bude možno aj top zápas v kariére. Ale ak potvrdíme v zápase s Českom naše dobré postavenie v kvalifikácii, tak v kariére môžeme hrať ešte krajšie zápasy."